Φονικό Αγ.Νάπας:Οδηγίες κρατούμενου για εξαφάνιση τεκμηρίων

Ολοένα και περιπλέκονται οι έρευνες που αφορούν το μακελειό της Αγίας Νάπας. Νεότερα δεδομένα τα οποία προέκυψαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αναφέρουν ότι, ένας εκ των έξι συλληφθέντων οι οποίοι τελούν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον Κακουργιοδικείου, έδινε οδηγίες σε τρίτο άτομο προκειμένου να εξαφανιστούν βασικά τεκμήρια του τετραπλού φονικού.

Οι εντολές του υπόπτου ο οποίος

τελεί υπό κράτηση προκειμένου να μην επηρεάσει την συνέχεια των ερευνών, αφορούσαν εξαφανισμό σκούτερ και πυροβόλου όπλου τύπου καλάσνικοφ καθώς επίσης και κινητού τηλεφώνου, από χώρο στην Έγκωμη, όπου φυλάσσονταν τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου πληρώθηκε το συμβόλαιο θανάτου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 30χρονου από τη Λευκωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού ότι κλάπηκε την ίδια μέρα.

Όταν επιστήθηκε στον ύποπτο η προσοχή του στο νόμο, απάντησε στους αστυνομικούς ότι «εν έχω καμιά σχέση με τούτα ούλλα».

Η Αστυνομία εντόπισε χθες Τετάρτη (20/07) σε αποθήκη στην περιοχή της Έγκωμης στην Λευκωσία, μια μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ, η οποία θα χρησιμοποιείτο ως μέσο διαφυγής των δραστών από την σκηνή του μακελειού, εάν το σχέδιο εφαρμοζόταν όπως αρχικά σχεδιάστηκε.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν εφαρμόστηκε, καθώς, τα σχέδια διαφυγής τους άλλαξαν την ώρα της εκτέλεσης, με τον έναν εκ των δυο δραστών, τον Giani Vogli να πέφτει νεκρός από τα πυρά του συνεργάτη του και καταζητούμενου, Aleks Burelli.

Στην ίδια αποθήκη, στην Έγκωμη, εντοπίστηκε και ένα πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ τοποθετημένο σε σακούλι, καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο για το οποίο έχει ζητηθεί ήδη, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σχεδόν 400 καταθέσεις θα λάβει η Αστυνομία

Ίλιγγο προκαλεί ο αριθμός των καταθέσεων που έλαβε και πρόκειται να λάβει η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για το μακελειό της Αγίας Νάπας, που συγκλόνισε το παγκύπριο στις 23 Ιούνη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν, η Αστυνομία έχει λάβει μέχρι στιγμής 300 και πλέον καταθέσεις και στα πλαίσια των συνεχιζόμενων ερευνών θα ληφθούν περί τις 40 επιπλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα