Φίδια: Μύθοι και αλήθειες – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (vid)

Εποχή των φιδιών είναι αυτή που διανύουμε, μιας και τώρα που ο καιρός ανοίγει και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τα φίδια διέρχονται μια «ενθουσιώδη» περίοδο ζευγαρώματος και αναπαραγωγής.

Αυτό επεσήμανε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Χάρης Νικολάου, Δασικός λειτουργός του Τμήματος Δασών. Ο κ. Νικολάου έκανε εκτενή ενημέρωση αναφορικά με τους μύθους και τις αλήθειες γύρω απ' τα φίδια και επεσήμανε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε και να προσέξουμε σε περίπτωση που δεχθούμε δάγκωμα από φίδι.

Δείτε

εδώ: Γυναίκα 52 ετών στα κατεχόμενα δαγκώθηκε 9η φορά από φίδι

Αυτό που σημείωσε αρκετές φορές, είναι το γεγονός των προσεκτικών κινήσεων που πρέπει να κάνουμε όταν μας δαγκώσει φίδι, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το φίδι δεν επιτίθεται σε περίπτωση που δεν νιώσει ενόχληση από εξωτερικό παράγοντα.

Σε περίπτωση δαγκώματος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι με προσεκτικές κινήσεις, να καλέσουμε σε βοήθεια και να μην προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε για να μεταβούμε σε νοσοκομείο, αλλά να προτιμήσουμε να μας μεταφέρει κάποιο άλλο πρόσωπο.

Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μύθος το γεγονός ότι σε περίπτωση δαγκώματος κάποιος πεθαίνει, μιας και πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να επέλθει το μοιραίο και μέσα σε αυτό το διάστημα εννοείται, κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί, αφού θα έχει παρασχεθεί ήδη στον πάσχοντα το αντίδοτο.

Σημαντικό σημείο που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη είναι, σύμφωνα με τον Λειτουργό, η καθαριότητα της αυλής και του χώρου μας, μιας και τα φίδια έλκονται ουσιαστικά από την τροφή τους, που δεν είναι άλλη από τα τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους έλκονται σε χώρους όπου «ευδοκιμεί» η ακαθαρσία.

Δείτε στο βίντεο πιο πάνω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους επικίνδυνους «επισκέπτες» του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα