Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού 2017!

Η Green Dot Κύπρου έκανε παρουσίαση του Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού το οποίο θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, στο Μώλο της Λεμεσού. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται και φέτος από τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού σε συνεργασία με την Green Dot

Κύπρου, την ΑΦΗΣ και την Ηλεκτροκύκλωση. Η είσοδος στο Φεστιβάλ και σε όλα τα παιχνίδια θα είναι ελεύθερη!

O Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης μιλώντας εκ μέρους των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού εξήρε το έργο που επιτελεί η Green Dot Κύπρου, και την ευχαρίστησε για την πολυετή συνεργασία με τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Κύπρο. Τόνισε παράλληλα πόσο επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για ορθολογιστική διαχείριση των αποβλήτων αφού ο ΟΕΔΑ Πεντακώμου αναμένεται να αυξήσει αισθητά το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων στην επαρχία Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Κύπρου κ. Μιχάλης Σπανός ευχαρίστησε τους Δήμους της Μείζονος Λεμεσού για την αγαστή συνεργασία και τόνισε την ανάγκη αύξησης των Δημοτικών Στερεών Αποβλήτων που οδηγούνται για ανακύκλωση. Παράλληλα εξήγγειλε την μείωση κατά 50% των συνεισφορών των Τοπικών Αρχών προς την Green Dot Κύπρου από την 1η Ιανουαρίου 2018 αφού η ωρίμανση του Συστήματος από την μια και η σταθεροποίηση της Κυπριακής οικονομίας από την άλλη επιτρέπουν την μείωση των αποθεματικών ασφαλείας του Οργανισμού. Στόχος ανέφερε ο κ. Σπανός είναι με τον καθορισμό της “Ευθύνης Παραγωγού” στο χαρτί μη συσκευασίας, οι Τοπικές Αρχές να μην συνεισφέρουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών. Έκπτωση 5% παραχωρήθηκε και στις εισφορές των εταιρειών που συνεργάζονται με την Green Dot Κύπρου το 2017.

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας. Παράλληλα, θα προβάλει την ανάγκη συνεργασίας όλων με στόχο τη διαμόρφωση χαρακτήρων οι οποίοι θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία μας. Για το λόγο αυτό, στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα “Ευ Ζην” με δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή και τον αθλητισμό για μικρούς και μεγάλους.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από διάφορους Οργανισμούς για το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους έργο, και να συμμετέχει σε ποικίλα εκπαιδευτικά για την ανακύκλωση και το περιβάλλον παιχνίδια. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις τις οποίες το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί ελεύθερα.

Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι όλοι οι Δήμοι της Μείζονος Λεμεσού και τα Συλλογικά Σύστηματα Διαχείρισης Συσκευασιών, Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, Green Dot Κύπρου, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα.

Μέγας χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρεία Amdocs Development Limited και υποστηρικτές είναι η Petrolina, η Deloitte, η Tsouloftas Group of Companies, η Barracuda Intertrade, η RCB Bank, η Phil Andreou Digital Printing Services, η So Easy Stores και οι Φούρνοι Ζορπά.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Ράδιο Πρώτο και το περιοδικό Time Out Cyprus. Τέλος, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με ειδικά περίπτερα οι εταιρείες Lounic, Kean, Dixan, Pepsi, Αγρός φυσικό μεταλλικό νερό και ο Mr. Bin

Keywords
Τυχαία Θέματα