Φερστάπεν: «Δεν είμαι ο νέος Σένα»

Ο νεαρός Ολλανδός πιλότος αδιαφορεί για τις συγκρίσεις, που γίνονται μεταξύ αυτού και των Σένα και Σουμάχερ, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν είχε ποτέ είδωλο κάποιον άλλον οδηγό.

Διθυραμβικά σχόλια προκάλεσε η επική εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν στο τελευταίο Γκραν Πρι Βραζιλίας, όταν ο Ολλανδός προσπέρασε τους πάντες και βρέθηκε μέσα σε μόλις 16 γύρους από την 14η στην τρίτη θέση. Το γεγονός μάλιστα, ότι χρησιμοποίησε

υπό βροχή εντελώς διαφορετικές γραμμές από τους αντιπάλους του –μεταξύ των οποίων και ο Φέτελ- για να τους προσπεράσει, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα.

Μετά από αυτόν τον αγώνα έγιναν πολλές συγκρίσεις της…παράστασης του πιλότου της Red Bull με μεγαλειώδεις εμφανίσεις θρύλων της Formula 1, όπως του Σένα στο Ντόνινγκτον το 1993 και του Σουμάχερ το 1996 στη Βαρκελώνη., ενώ και ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ δήλωσε, ότι ο Φερστάπεν του θυμίζει τον μεγάλο Βραζιλιάνο. Ο λόγος του Αυστριακού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί υπήρξε στενός φίλος του Σένα.

Ο ίδιος ο Φερστάπεν δείχνει πάντως να μην επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ωραίο, να λένε τέτοια πράγματα, όμως για εμένα είναι σημαντικό, να συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου και να αντιμετωπίζω όλα αυτά τα σχόλια ουδέτερα και ψύχραιμα». Ο 19χρονος αποκάλυψε επίσης, ότι δεν είχε ποτέ σαν είδωλο κάποιον παλαιότερο οδηγό της Formula 1 και συμπλήρωσε: «Είχα όμως πάντα μεγάλο σεβασμό προς τον πατέρα μου, για ό,τι έχει πετύχει ο ίδιος και για ό,τι έχει κάνει για εμένα. Αυτά είναι όλα».

Απαντώντας σε φίλους του στο Facebook, ο Φερστάπεν αναφέρθηκε στα μυστικά της επιτυχίας του, λέγοντας ότι «το ζητούμενο είναι, να βελτιώνεσαι συνεχώς και να πατάς γκάζι. Στο αυτοκίνητο είναι σημαντικό, να μην χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν αρκεί μόνον η προσπάθεια, πρέπει και να το κάνεις».

Αν πάνε όλα καλά, τότε στην ερχόμενη σεζόν δεν θα είναι πλέον ο Ολλανδός ο νεότερος οδηγός του πρωταθλήματος της Formula 1, αλλά ο Λανς Στρολ της Williams. Ο Φερστάπεν δεν δίστασε μάλιστα να δώσει σε προσωπικό ύφος κάποιες χρήσιμες συμβουλές στον ρούκι του 2017: «Θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για εσένα από το Μέσα Ενημέρωσης, το οποίο δεν πρέπει να σε εκνευρίσει. Μείνε χαλαρός και συγκεντρώσου στον εαυτό σου. Μπες στο αυτοκίνητο και άρχισε να μαθαίνεις. Δεν μπορείς να πεις από την αρχή, ότι θα οδηγείς αμέσως τόσο γρήγορα, όσο θεωρείς εφικτό. Θα πρέπει να το χτίσεις αυτό και να νιώσεις πρώτα άνετα μέσα στο αυτοκίνητο».

Μόνον μετά από μία τέτοια περίοδο προσαρμογής, θα μπορεί –ίσως- να κάνει και ο Στρολ παρόμοιες εμφανίσεις με του Φερστάπεν στο Ιντερλάγκος.

Όπως και να το κάνουμε πάντως, είναι κάπως περίεργο να δίνει συμβουλές σε άλλους οδηγούς της Formula 1 ένας 19χρονος, όμως ο πιλότος της Red Bull το δικαιούται βάσει των εξωπραγματικών του επιδόσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα