Φανερωμένη 16 Θερινό Σινεμά με αξιόλογες ταινίες

My big fat Greek Wedding

H Τούλα Πορτοκάλος, η ελληνικής καταγωγής οικογένειά της και τα ευτράπελα που συμβαίνουν μέχρι η μονάκριβη κόρη βρει τελικά τον άντρα της ζωής της και να φορέσει το νυφικό της με τη συγκατάθεση των γονιών της, σκόρπισαν αβίαστα το γέλιο στους θεατές του θερινού σινεμά που οργάνωσε το φεστιβάλ Faneromeni16.

Για άλλη μια βραδιά, η μεγαλύτερη αυλή της Παλιάς Λευκωσίας γέμισε ασφυκτικά από ανθρώπους που θέλησαν

να δουν σινεμά κάτω απ’ τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας. Αφού εφοδιάστηκαν με φρεσκοψημένα λαχματζούν, ποπ κορν, κρασί και πατατάκια, εκατοντάδες άνθρωποι κάθισαν στο αμφιθέατρο ή στις δημιουργίες των Urban Gorillas για να παρακολουθήσουν το φιλμ «My big fat Greek Wedding». Η ταινία που ξεκίνησε ως ανεξάρτητη παραγωγή, έγινε η πιο κερδοφόρα ρομαντική κωμωδία στην ιστορία και σύμφωνα με το Echo Bridge Entertainment πρόκειται για μια από τις απολαυστικές ρομαντικές ταινίες του 21ου αιώνα!

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» συνεχίζει τις θερινές προβολές στο Faneromeni16 για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες www.boccf.org, facebook/boccf, 22 128157.

Νύφες

H υπέροχη μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη, η συγκινητική γραφή της Ιωάννας Καρυστιάνη και το σκηνοθετικό βλέμμα του Παντελή Βούλγαρη είναι μόνο μερικά απ’ τα στοιχεία της ταινίας που θα προβληθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Λευκωσία και τo θερινό σινεμά στο φεστιβάλ Faneromenis16. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών Λευκωσιάζω, παρουσιάζει τις «Νύφες», την ταινία που μεταφέρει το σπαραγμό του ξενιτεμένου και που ακουμπά ταυτόχρονα σε κάθε μετανάστη, όποιος κι αν είναι, απ' όπου κι αν προέρχεται, όποια χώρα κι αν τον φιλοξενεί.

Ο χρεοκοπημένος Αμερικανός φωτογράφος Νόρμαν Χάρις εγκαταλείπει την κάλυψη του πολέμου στη Μικρά Ασία και επιστρέφει στη Νέα Υόρκη. Η μοδίστρα Νίκη από τη Σαμοθράκη ταξιδεύει στο Σικάγο για να παντρευτεί τον Πρόδρομο, που δεν έχει δει ποτέ, στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής της που δεν άντεξε και γύρισε πίσω. Ταξιδεύουν με το ίδιο καράβι, το υπερωκεάνιο King Alexander στο οποίο ταξιδεύουν επίσης άλλες 700 νύφες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρωσία και την Αρμενία, οι οποίες όπως και η Νίκη, δε γνωρίζουν τους ανθρώπους που θα παντρευτούν, αλλά έχουν μόνο από μια φωτογραφία του γαμπρού.

Νύφες (2004)

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Με τους Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Ντέμιαν Λούις, Στίβεν Μπέρκοφ, Έυη Σαουλίδου, Αντρέα Φερεόλ κ.ά

Save the Date

03/08/2016 – Τετάρτη @ 21:00

Πληροφορίες: www.boccf.org | facebook/boccf | Τηλέφωνο: 22 128157|

Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Keywords
Τυχαία Θέματα