Φάκελοι: Κατέθεσε ήδη ο Βασίλης Δημητρίου

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι η ΟΥΕΦΑ απέστειλε δυο φακέλους για έναν αγώνα πρωταθλήματος και έναν αγώνα κυπέλλου. Την επόμενη ημέρα είχαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τις δυο υποθέσεις.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι διωκτικές αρχές, ήδη ξεκίνησαν την διερεύνηση των δυο υποθέσεων. Συγκεκριμένα έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει παράγοντες της ΑΕΖ και της Καρμιώτισσας, ποδοσφαιριστές και μέλη των προπονητικών ομάδων . Όσοι δεν έχουν κληθεί ακόμα αναμένεται να κληθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ωστόσο την πόρτα της Αστυνομίας, πέρασε ο ένας εκ των δυο διαιτητών των δυο συναντήσεων. Συγκεκριμένα, ο διεθνής διαιτητής Βασίλης Δημητρίου που διεύθυνε την αναμέτρηση Καρμιώτισσα – ΑΕΚ που έληξε 1-6 και η οποία σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με πέντε τέρματα διαφορά, κατέθεσε σήμερα το πρωϊ στην Αστυνομία Λάρνακας. Η κατάθεση του διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Αναμένεται πως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει και ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΠΟΕΛ – ΑΕΖ Νεόφυτος Νεοφύτου. Αγώνας που σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα ότι η ΑΕΖ Ζακακίου θα έχανε στο πρώτο ημίχρονο με τουλάχιστον πέντε τέρματα διαφορά. Ο Νεόφυτος Νεοφύτου τις τελευταίες ημέρες έλειπε στο εξωτερικό για θέματα διαιτησίας.

Την Τετάρτη ο Αθλητικός Δικαστής

Οι δυο υποθέσεις θα βρεθούν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ την Τετάρτη. Το νομικό όργανο της ομοσπονδίας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιβάλλει την ποινή που προβλέπεται από τους κανονισμούς. Η ποινή είναι χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Τα δυο σωματεία στα οποία καταλογίζονται ευθύνη σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ έχουν δικαίωμα ως αύριο να καταθέσουν γραπτώς την υπεράσπιση τους στην ΚΟΠ. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν πράξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα