Ευρωπαϊκό έργο για επανένταξη νεαρών πρώην παραβατών

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο E/I-motion: Unconventional Community Networks and Learning in support of Marginalised Youth Integration, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2).

Το έργο

Το έργο E/I-motion στοχεύει στην ανάπτυξη, εργαλείων και μεθοδολογιών υποστήριξης (i)

της κοινότητας, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εμπειρογνώμονες και οι φορείς τους για την επανένταξη πρώην παραβατών και (ii) νεαρών παραβατών (νυν κρατουμένων), έτσι ώστε να είναι αναπτύξουν τις απαιτούμενες ικανότητες όσο αφορά την επιτυχή ένταξη τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας μετά την αποφυλάκιση τους.

Στα πλαίσια διεκπεραίωσης του έργου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεθοδολογίες, προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων, όπως είναι η ολιστική ψυχολογική προσέγγιση, τεχνικές Θεάτρου και άλλες πρακτικές καλών τεχνών, μέθοδοι και πρακτικές αλληλεπίδρασης με άλογα και άλλα ζώα, διάφορες εκδηλώσεις στην κοινωνία κ.λπ.

Σε όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες, το έργο στόχο έχει να εμπλέξει τόσο τις ομάδες στόχου (νέοι φυλακισμένοι και νέοι στην κοινωνία, ηλικίας 14 εως 30 ετών) όσο και εμπειρογνώμονες οι οποίοι έρχονται σε επαφή και απασχολούνται με τις εν λόγω ομάδες στόχους (εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α)

Η κοινοπραξία και διάρκεια υλοποίησης του έργου

Μαζί με την Eurosuccess Consulting, συμμετέχουν στο έργο εταίροι οργανισμοί από τη Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία. Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες, από 01/09/2017 – 31/08/2019.

Εναρκτήρια συνάντηση στην Τιμισοάρα, Ρουμανία

Την 26η Οκτωβρίου 2017, έλαβε μέρος η εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην πόλη της Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπου οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν σε ανάλυση τους σκοπούς, τα παραδοτέα και τις άμεσες ενέργειες του έργου. Τον Φεβρουάριο 2018, η 1η εκπαιδευτική συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει πέντε μέρες, θα λάβει μέρος και πάλι στην Ρουμανία, όπου εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες-εταίρους θα λάβουν μέρος και γνώση όσο αφορά την εκπαιδευτική φιλοσοφία και εργαλεία του έργου. Με την σειρά τους, θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και καλές πρακτικές που θα αποκομίσουν στις ομάδες στόχους της χώρας τους.

Φιλοδοξίες του έργου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, καθώς επίσης και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις προαναφερόμενες ομάδες-στόχους, σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο E/I-motion, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα