Ευρωπαϊκή διαβούλευση για τη χρήση φυσιγγίων από μόλυβδο

Πρόταση για εισαγωγή νέου περιορισμού που θα απαγορεύει τη χρήση σε υγρότοπους φυσιγγίων που περιέχουν μόλυβδο, σε ποσοστό πέραν του 1%, υποβλήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, όπως ενημερώνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για το θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον φάκελο του προτεινόμενου περιορισμού και να υποβάλουν σχόλια μέσω της ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων (ECHA). Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή σχολίων είναι η 21η Δεκεμβρίου 2017.

Ο

περιορισμός στοχεύει στην απαγόρευση του κυνηγίου με φυσίγγια που περιέχουν μόλυβδο σε ποσοστό πέραν του 1% κατά βάρος μέσα σε υγρότοπους, όπως αυτοί καθορίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar.

Στοχεύει, κατά κύριο λόγο, στην προστασία εκατοντάδων πουλιών και πτηνών που διαβιούν σε υγρότοπους και που δηλητηριάζονται άμεσα ή έμμεσα λόγω της κατάποσης των απορριπτόμενων φυσιγγίων.

Περίπου 8 χιλιάδες τόνοι μολύβδου που προέρχονται από κυνηγετικές δραστηριότητες απορρίπτονται ετησίως στους υγρότοπους της Ευρώπης.

Επίσης, ο περιορισμός αναμένεται να συνεισφέρει έμμεσα και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαβούλευση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος, στα τηλέφωνα 22405609 και 22405608.

Keywords
Τυχαία Θέματα