Έτοιμες οι μελέτες για τον αγωγό προς την Αίγυπτο

Τις τεχνοοικονομικές μελέτες που αφορούν τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στις εγκαταστάσεις της Αιγύπτου φαίνεται πως ολοκλήρωσε η εταιρεία Enppi που ανέλαβε το σχετικό έργο.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, τα αποτελέσματα της μελέτης αξιολογούνται από την Αιγυπτιακή κρατική εταιρεία

ΦΑ (EGAS) προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του αγωγού το συντομότερο. Ο Πρόεδρος της EGAS, ανέφερε στην Al-Borsa, ότι οι τεχνοοικονομικές μελέτες περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά και το κόστος της σύνδεσης του κοιτάσματος της Αφροδίτης με την Αίγυπτο.

Πρόκειται για ποσότητες που θα κυμαίνονται περίπου στα 700 mcf/d φυσικού αερίου, και η προμήθεια αναμένεται να αρχίσει το 2018. Η EGAS υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με την ΕΥΚ τον περασμένο Μάρτιο, για την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή ενός αγωγού 400 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου πετρελαίου της χώρας, αναμένεται ότι στη συμφωνία θα εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται θετική και από τεχνικής και από οικονομικής άποψης. Η τιμή δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 6 δολάρια ανά εκατομμύριο BTU.

Μάλιστα δεν αποκλείεται και διορισμός κυβερνητικού σχήματος το οποίο θα αναλάβει να αξιολογήσει τις ανάγκες της χώρας σε φυσικό αέριο.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα