ΕΘΑ: Γυναικείο Τμήμα: Παρόν και μέλλον!

Ο υπεύθυνος του Γυναικείου Τμήματος της Ακαδημίας ΕΘΑ, Γιώργος Κυπριανού σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα τμήματα γυναικών του Σωματείου .

Τι συμβαίνει στο Γυναικείο Τμήμα τα τελευταία χρόνια;
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άρχισαν να μπαίνουν γερές βάσεις στο Γυναικείο Τμήμα της Ακαδημίας. Το ξεκίνημα έγινε το 2011-2012 με την ομάδα των Παγκορασίδων (U14) μας να κατακτά το Πρωτάθλημα.
Αυτό ήταν το έναυσμα για να μπει κάτω ένα πλάνο δουλειάς

για προώθηση της Γυναικείας Καλαθόσφαιρας. Ο πρώτος τίτλος έφερε άλλους δύο στη σειρά για τις U14 ενώ τα κορίτσια μας αναδείχτηκαν δευτεραθλήτριες τα τελευταία δύο χρόνια στις Κορασίδες (U16).

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα δύο ενεργά τμήματα που είχαμε έφεραν στην Ακαδημία τρία Πρωταθλήματα, δύο δεύτερες και δύο τέταρτες θέσεις σε Παγκύπρια βάση.

Η συνέχεια; Τι γίνεται με τη φετινή χρονιά;
Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω ότι η περσινή χρονιά ήταν η δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων λόγω κάποιων σημαντικών αλλαγών που έγιναν στην Ακαδημία. Αυτές οι αλλαγές αφορούσαν την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αλλά και το αγωνιστικό μέρος αφού και οι δύο ομάδες μας (U14 – U16) επηρεάστηκαν αγωνιστικά με τη φυγή κάποιων παικτριών λόγω ηλικίας.

Όμως τα κορίτσια μας, δούλεψαν σκληρά και με την καθοδήγηση του προπονητή τους και τη στήριξη όλων μας, πέτυχαν και πάλι στο μέγιστο να κάνουν μια αξιοζήλευτη πορεία.

Φέτος, είμαι πολύ αισιόδοξος! Καταρχάς έχουμε επαναδραστηριοποιήσει και το τρίτο μας τμήμα, αυτό των Νεανίδων (U18).

Σε Νεανίδες και Κορασίδες έχουμε ένα φουλ ρόστερ με 14 παίκτριες σε κάθε ομάδα, κάτι που θα ζήλευε το οποιοδήποτε Σωματείο.

Στις Παγκορασίδες έχουμε πολύ καλό υλικό, η βάση είναι η ίδια με πέρσι αλλά υπάρχει περιθώριο ακόμα για προσθήκες.

Αγωνιστικά, στην ΕΘΑ ποτέ δε λέμε μεγάλα λόγια… πάμε βήμα - βήμα. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι και οι τρεις ομάδες μας, θα είναι πολύ ανταγωνιστικές και θα μας κάνουν περήφανους με την αγωνιστικότητα τους, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω κάλεσμα σε γονείς για κορίτσια ηλικίας 2002-2004 αλλά ακόμα και πιο μικρά 2005-2006, αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό και θα ήθελαν να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, να έρθουν στην Ακαδημία μας και στην οικογένεια της ΕΘΑ.

Μπορεί κάποιος να πάρει τηλέφωνο στο 70001942 και να ζητήσει πληροφορίες.

Που γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες των ομάδων;
Το προπονητικό μας κέντρο είναι το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας. Εκεί γίνεται καθημερινά όλη η δουλειά.

Και οι τρεις μας ομάδες χρησιμοποιούν ως έδρα για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, το γήπεδο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία».

Πόσο σημαντικές είναι οι προπονήσεις;
Οι προπονήσεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του πάζλ. Τα κορίτσια που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν στην ΕΘΑ θα πρέπει να συμμετέχουν αν είναι δυνατόν σε όλες τις προπονήσεις.

Οι σωστές προπονήσεις σε ανεβάζουν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να πετύχουμε και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.

Η περισσότερη προπόνηση φέρνει περισσότερη πρόοδο, περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και στην ομάδα.

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα για αυτά τα κορίτσια;
Στόχος είναι τα κορίτσια να γνωρίσουν το άθλημα της Καλαθόσφαιρας με το σωστό τρόπο και να μπορούν να αγωνίζονται σε ψηλό επίπεδο στην ηλικία τους ή ακόμα πιο πάνω.
Στόχος, επίσης, είναι μερικά από τα κορίτσια να φτάσουν και στο επίπεδο να επιλεγούν και να συμμετέχουν στην Εθνική Γυναικών U16 ή/και U18.

Ήδη φέτος είχαμε ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών που συμμετείχε με την Εθνική Γυναικών U18 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στη Ρουμανία.

Αυτό φυσικά για να γίνει, χρειάζεται πολλή δουλειά από τα ίδια τα κορίτσια και πολλές θυσίες.

Πως βλέπετε το μέλλον για του χρόνου… για τα επόμενα πέντε χρόνια;

Το μέλλον μας ανήκει. Είμαι εκ φύσεως πολύ αισιόδοξος. Αναμένω φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια μία συνεχόμενη παρουσία των γυναικείων ομάδων της ΕΘΑ στα πιο ψηλά σκαλοπάτια στα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Οι βάσεις που χτίσαμε τα τελευταία χρόνια και η σωστή μας οργάνωση σε όλους τους τομείς, δεν θα επιτρέψει στις ομάδες μας να μην είναι ανταγωνιστικές. Η ΕΘΑ θα είναι δυνατή κάθε χρόνο και θα κάνει έντονη την παρουσία της.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας…

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε.

Θα ήθελα κλείνοντας να επισημάνω ότι όλα αυτά γίνονται με πολλές προσωπικές θυσίες και σίγουρα με τη βοήθεια κάποιων χορηγών κάθε χρόνο.
Στη φετινή χρονιά, με την αύξηση των τμημάτων μας, τα έξοδα της Ακαδημίας έχουν ανέβει. Ελπίζουμε πως θα έχουμε την ευαισθητοποίηση κάποιων χορηγών για τη στήριξη των κοριτσιών και γενικά της Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας προσφέρουν, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες της ΕΘΑ, τόσο στα κορίτσια αλλά και στα αγόρια, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη φετινή χρονιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα