Έσπασε τη σιωπή της η Ροζίτα – Τα πάνω κάτω σε υπόθεση ΤΕΠΑΚ

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου διασπάθισης χρημάτων από 23 συνολικά συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, η φερόμενη ως «εγκέφαλος» της όλης υπόθεσης έλυσε τη σιωπή της.

Η Ροζίτα Παυλίδου, βασική ύποπτη στο σκάνδαλο που ανέρχεται κοντά στο 5 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να έδωσε λεπτομέρειες σε 55σέλιδη κατάθεσή της στους ανακριτές, τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι συναλλαγές αλλά και οι αναθέσεις των ερευνητικών προγραμμάτων.

Ολική ανατροπή στην υπόθεση ΤΕΠΑΚ - Παραδοχή Ροζίτας

Η εξέλιξη αυτή, εκτός του ότι ανατρέπει και την έκβαση της υπόθεσης, προσθέτει κι άλλα στοιχεία: ανανέωση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης (οι κατηγορίες από 306 αυξήθηκαν σε 436 συνολικά) ενώ έχουν ληφθεί 4 επιπλέον καταθέσεις, αφότου η υπόθεση καταχωρίσθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Η Παυλίδου, εμπλέκει δυο πρόσωπα, ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται ήδη στο υφιστάμενο και ένα νέο πρόσωπο.

Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού αναμένεται, μετά και απ’ αυτές τις εξελίξεις, να αξιολογήσει το υλικό το οποίο έδωσε στην θεληματική της κατάθεση η Ροζίτα Παυλίδου και ακολούθως να αρχίσει νέο γύρο καταθέσεων.

Χθες στο εδώλιο μαζί με τη Ροζίτα Παυλίδου βρέθηκαν ο γιος της Χουάν Παυλίδης η σύζυγος του Μαρία Νικολάου καθώς επίσης και οι καθηγητές του ΤΕΠΑΚ Κώστας Κώστα ο Κυριάκος Προκόπη. Παρόντες ήταν οι Ανώτεροι λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου Γιώργος Ζωδιάτης και Εύης Δρουσιώτου.

Οι δικηγόροι της υπόθεσης ζήτησαν χρόνο για να μελετήσουν τα νέα δεδομένα και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα