«Έσπασαν το χέρι 31χρονου κατά τη σύλληψη στα κατεχόμενα»

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές στην έναρξη έρευνας στο θεολογικό λύκειο στην κατεχόμενη Μια Μηλιά μετά από καταγγελίες εναντίον καθηγητών για τη συμπεριφορά τους, στην Τριμερή Διάσκεψη Κύπρου- Ελλάδας - Ιορδανίας, στις καταγγελίες 31χρονου ότι κατά τη σύλληψή του ξυλοκοπήθηκε από την «αστυνομία» και στη σύλληψη αλλοδαπών με την κατηγορία ότι εισήλθαν

«παράνομα» στα κατεχόμενα από την Τουρκία.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πάντα το ίδιο τραγούδι: Ξαφνικά εκείνο το βράδυ», προβάλλει δηλώσεις του πολιτικού αναλυτή και ειδικού για το Συριακό Χουσνού Μαχαλί σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη στάση της Τουρκίας. Γράφει ακόμα ότι η «νότια» Κύπρος, όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία, μετά τη συνεργασία της με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, χθες πραγματοποίησε με τη συμμετοχή και της Ελλάδας σύσκεψη και με την Ιορδανία. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη εννέα συνολικά αλλοδαπών από αφρικανικές χώρες στην κατεχόμενη Ακανθού, με την κατηγορία της «παράνομης εισόδου» στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το όνειρό τους για την Ευρώπη κόπηκε στην Ακανθού», αναφέρεται στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις είναι γυναίκες από την Αφρική, οι οποίοι ήρθαν από την Τουρκία, θα περνούσαν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές και τελικά στόχος τους ήταν να καταλήξουν είτε στη Γαλλία είτε στο Βέλγιο. Αναφέρεται, ακόμα, στη Διάσκεψη Κύπρου-Ελλάδας- Ιορδανίας, γράφοντας ότι κατά τις διαπραγματεύσεις υπογράφηκαν και συμφωνίες. Γράφει ότι τα κατεχόμενα έλαβαν μέρος σε τουριστική έκθεση στη Βιέννη.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Του έσπασαν τα χέρια στον αστυνομικό σταθμό», αναφέρεται στην περίπτωση 31χρονου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε κατά τη σύλληψή του με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα και στα δύο του χέρια. Αναφορά γίνεται και σε τροχαίο ατύχημα με θύμα νεαρό ποδηλάτη, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη. Γράφει ακόμα ότι ιστορική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη «νότια» Κύπρο, την ίδια στιγμή που στην «τδβκ» γίνονται ακόμα συζητήσεις για το σχηματισμό «κυβέρνησης».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Έρευνα στο Χαλά Σουλτάν», γράφει ότι τελικά διατάχθηκε έρευνα από το «υπουργείο παιδείας» για τη συμπεριφορά μιας ομάδας εκπαιδευτικών από την Τουρκία που εργάζονται εκεί. Οι καταγγελίες αφορούν καταπίεση και θρησκευτική πίεση από τους καθηγητές εναντίον μαθητών. Αλλού γράφει ότι εννέα μετανάστες από την Αφρική συνελήφθησαν στην κατεχόμενη Ακανθού, οι οποίοι μέσω Τουρκίας – κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών είχαν όνειρο να φτάσουν στο Βέλγιο. Αναφέρεται ακόμα στα νέα ξενοδοχειακά καταλύματα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τα οποία -γράφει- δημιουργήθηκαν με σεβασμό στη φύση.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ένδειξη συμφωνίας», γράφει ότι οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων στην πρόταση σχηματισμού τετρακομματικής «κυβέρνησης» αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι πλησιάζουν κοντά σε «συνασπισμό». Γράφει ακόμα ότι το νέο θύμα εργατικού ατυχήματος, ο 40χρονος Μούσα Ντιουσκιούν, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από τέσσερα μέτρα, ήταν τελικά παράνομος εργάτης. Αλλού αναφέρει ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές χαλουμιού από τα κατεχόμενα στην Τουρκία κατά το 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα