Κατεχόμενα: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο

Εσωτερικά ζητήματα και κυρίως το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας λόγω του νέου χθεσινού τροχαίου, αλλά και οι επιπτώσεις του, δηλώσεις και εξελίξεις γύρω από την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Ολλανδίας και Τουρκίας – ΕΕ, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στην εκλογή τελικά του “προέδρου” του “συμβουλίου του κράτους” από τη “βουλή”, όπου ο υποψήφιος του ΚΕΕ έχασε τελικά τα στοιχεία της “κεντρικής τράπεζας” για τα προσωπικά χρέη κ.α.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Δεν χορταίνει ψυχές

η άσφαλτος”, γράφει ότι το νέο θύμα τροχαίου χθες, ένας 64χρονος που οδηγούσε μια τετράτροχη μοτοσικλέτα και έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να ξεψυχήσει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, είναι το 10ο θύμα τις τελευταίες 72 μέρες. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος της εταιρείας Τ&Τ, Εμρουλάχ Τουρανλί, που ανέλαβε τη λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, δήλωσε ότι σε περίπτωση μη μείωσης των ταξιδιωτών, θα πληρώνει ένα μεγάλο ποσό ως μερίδιο στο κράτος από τα έσοδά του. Το ποσό αυτό για το 2017, υπολογίζεται στα 15 εκ ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λόγω της κρίσης Τουρκίας – Ολλανδίας, τα μάτια όλων στρέφονται στις οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων, από τις οποίες κερδισμένη είναι η Τουρκία, με περισσότερες εξαγωγές παρά εισαγωγές.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Ποιος θα πληρώσει αυτόν το λογαριασμό;”, αναφέρει ότι ένα βρέφος 40 ημερών και η αδερφή του, 8 χρόνων, έμειναν ορφανά, αφού ο πατέρας τους Καμίλ Γκιόκτεπε, οδηγός μικρού φορτηγού, έχασε τη ζωή του στις 8 Μαρτίου κατά τη μετωπική σύγκρουση με φορτηγό λατομείου και η μητέρα τους μην αντέχοντας τον πόνο, πέθανε τρεις ημέρες μετά. Η οικογένεια του Γκιόκτεπε ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι άλλο ένα θύμα τροχαίου χθες, ήταν ο 64χρονος Σαίχ Τζεράλ, γνωστός στην Αμμόχωστο. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της “κεντρικής τράπεζας”, σχεδόν όλοι στα κατεχόμενα χρωστούν στις τράπεζες και πολλοί δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους λόγω της συναλλαγματικής αξίας της ΤΛ.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Τραγωδία, πόνος, θάνατος”, γράφει ότι η σύζυγος του Γκιόκτεπε δεν άντεξε και η καρδιά της λύγισε τρεις μέρες μετά το θάνατό του, ενώ προτεραιότητα τώρα για τα δύο παιδιά που έμειναν πίσω, είναι μια οικογένεια με συγγενείς εξ αίματος που θα μπορεί να τα μεγαλώσει. Αλλού αναφέρει ότι το ΚΕΕ δεν μπόρεσε να βρει στήριξη στη “βουλή” και μέλος του “συμβουλίου του κράτους” εκλέχθηκε τελικά ο Γκιουλγκιούν Σαχίρ και όχι ο Μεχμέτ Αλί Ριφκί, που στήριζε το “κυβερνών” κόμμα και ήταν κοντά σε συντάξιμη ηλικία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η εφημερίδα σήμερα μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Αμμοχώστου, με τον κόσμο να δηλώνει ότι δεν μπορούν να κάνουν επενδύσεις ή βήματα, λόγω αναμονής για το Κυπριακό.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ένα γάλα από τον κύριο Ταχσίν”, αναφέρεται στις επικρίσεις του “υπεξ” εναντίον της Ολλανδίας, ο οποίος δήλωσε ότι “η Ευρώπη πρέπει να μαζέψει το μυαλό της στο κεφάλι της”, αλλά και στην πρόταση του προέδρου του συνδέσμου κτηνοτρόφων να απαγορευθεί η εισαγωγή κρέατος και γάλακτος από την Ολλανδία στο ψευδοκράτος. Αλλού αναφέρεται στο άρθρο του εκ των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος με αφορμή την κρίση Τουρκίας – Ολλανδίας, έγραψε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει ευρωπαϊκή επιλογή και δεν θα παραδώσουν στο τραπέζι των συνομιλιών την Κύπρο στην ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μέλος του “συμβουλίου του κράτους” εκλέχθηκε τελικά ο Γκιουλγκιούν Σαχίρ.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Για 75 χρόνια είμαστε η φωνή του λαού”, προβάλλει ολοσέλιδη φωτογραφία του ιδρυτή της εφημερίδας, Φαζίλ Κιουτσιούκ, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, 11 χρόνια από τη γέννησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα