Ερτουγρούλογλου: Δεν έχουμε υποχρέωση να δίνουμε άδειες

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε άδεια σε κάθε αίτημα για θρησκευτικές τελετές, ανέφερε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του «υπεξ», όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, δεν θα επιτραπεί στους Ελληνοκυπρίους να εκμεταλλεύονται την θρησκευτική ελευθερία, ώστε να στέλνουν πολιτικά μηνύματα.

Κατά τον ο κ. Ερτουγρούλογλου δεν περιορίζονται τα θρησκευτικών δικαιωμάτων κανενός, όμως έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι τρεις ναοί όπου μπορούν να τελούνται λειτουργίες στα κατεχόμενα. Αυτοί είναι ο Απόστολος Ανδρέας,

ο Απόστολος Βαρνάβας και ο Άγιος Μάμας.

Ως προς το αίτημα για την τέλεση της ακολουθίας του επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό, στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Αμμοχώστου, ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι αρκετοί κάτοικοι της κατεχόμενης πόλης αντιδρούν. Διερωτήθηκε παράλληλα γιατί δεν τίθενται προς συζήτηση οι «περιορισμοί» στο τέμενος Χαλά Σουλτάν.

Άσκησε παράλληλα κριτική στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς, όπως είπε, την ακύρωση της απόφασης της Βουλής για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία.

Η απόφαση δεν ακυρώθηκε, απλά μεταφέρθηκε η ευθύνη στον Υπουργό Παιδείας, είπε ο κ. Ερτουγρούλογλου και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση του «τ/κ λαού».

Είπε ακόμη ότι ο κ. Ακιντζί άφησε στη άκρη τις δηλώσεις περί μειοψηφίας, μιας προσβολής, κατά την έκφρασή του, τη στιγμή που το βασικό θέμα παραμένει η πολιτική ισότητα.

Ο μόνος στόχος των Ε/κ είναι η ατέρμονη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, κατέληξε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα