Ερντογάν: «Τους είπαμε να κάτσουν ήσυχα»

Για την επιχείρηση στο Αφρίν ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε χαρακτηριστικά από την επαρχία Ουσάκ, όπου βρίσκεται: «Τους είπαμε να κάτσουν ήσυχα, δεν το έκαναν. ‘Όπως νομίζετε’ τους είπαμε και τώρα πράττουμε τα δέοντα. Κάνουμε την δουλειά μας μόνοι μας».

Λέγοντας πως έχουν προειδοποιήσει και τις ΗΠΑ ώστε να σταματήσει να στηρίζει το PYD/YPG, σημείωσε:

«Το είπαμε και σε αυτούς που μας παρουσιάζονται σαν σύμμαχοι. Τους είπαμε ‘κοιτάξτε, αυτοί είναι το ίδιο με το

PKK. Είναι η PYD. Αυτοί είναι όλοι ίδιοι. Είναι το YPG. Μην πάτε στην Ράκα με τους τρομοκράτες. o ISIS είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ελάτε να τους τακτοποιήσουμε μαζί’. Αυτά τους είπαμε αλλά δεν μας άκουσαν. ‘Καλά τότε, όπως νομίζετε’ είπαμε και τώρα πράττουμε τα δέοντα. Κάνουμε την δουλειά μας μόνοι μας».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε "απαραίτητες δραστηριότητες" στη Συρία αύριο

Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε «απαραίτητες δραστηριότητες» στην επαρχία Αφρίν της Συρίας αύριο ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ώρες αφότου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην επαρχία Αφρίν της Συρίας, ο Γιλντιρίμ είπε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε σχεδόν όλους τους στόχους που αναγνώρισε στην περιοχή εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα