Έρευνα PwC: Απειλές vs Eυκαιρίες

176 Διευθύνοντες Σύμβουλοι από τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, 76 από τον τομέα ψυχαγωγίας και ΜΜΕ, 133 από τον κατασκευαστικό τομέα και 358 από τον τομέα λιανικού εμπορίου και καταναλωτικών αγαθών συμμετείχαν στην έρευνα της PWC, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις τους.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος PwC Κύπρου, Ευγένιος Ευγενίου ανέφερε ότι

"Ιδιαίτερα οι γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν την περιοχή μας, όπως η πρόσφατη απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την ΕΕ, αποτελούν καταλυτικό παράγοντα, ο οποίος θα πρέπει να τύχει της κατάλληλης αξιολόγησης από την κάθε επιχείρηση σε σχέση με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που ενδεχομένως να συνεπάγεται".

Ευκαιρίες vs Aπειλές

Το 77% των Διευθυνόντων Συμβούλων στον τομέα ψυχαγωγίας και ΜΜΕ δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν περισσότερες απειλές, σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια και 61% περισσότερες ευκαιρίες.

Δύσκολη φαίνεται να είναι η κατάσταση και στον τραπεζικό τομέα, με τις απειλές να συγκεντρώνουν ποσοστό 71% και τις ευκαιρίες 55%.

Περισσότερες απειλές εντοπίζει και το 64% των Διευθυνόντων Συμβούλων στον κατασκευαστικό τομέα σε σύγκριση με το 49% που διαβλέπει περισσότερες ευκαιρίες.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κλάδους θετική είναι η εικόνα που έχουν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι στον τομέα λιανικού εμπορίου.61% δηλώνει ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες και 58% περισσότερες απειλές.

Σύμφωνα με Ευγένιο Ευγενίου" Όλες οι επιχειρήσεις σήμερα είναι εκτεθειμένες σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα, με αποτέλεσμα η επιτυχία και προοπτική των δραστηριοτήτων τους να εξαρτώνται από πολλούς και αλληλένδετους παράγοντες, όπως η παγκόσμια σταθερότητα και ευελιξία, το ρυθμιστικό πλαίσιο και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε κάθε τομέα."

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα οφέλη και οι προκλήσεις των εταιρικών συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα