Έρχονται πρόστιμα για το «φουγάρο» της Βουλής

Σε φουγάρο μετατρέπουν τους κλειστούς χώρους της Βουλής των Αντιπροσώπων τόσο οι βουλευτές όσο και το υπαλληλικό προσωπικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ, το θέα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, καθώς τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και η Γενική Διευθύντρια, έγιναν δέκτες αυστηρών επιστολών από τα αρμόδια για έλεγχο της εφαρμογής του νόμου

για την απαγόρευση καπνίσματος, κυβερνητικά τμήματα.

Με τη σειρά της η Γενική Διευθύντρια της Βουλής προειδοποιεί άπαντες με επιστολή τηςότι όποιος καπνίζει σε χώρο απαγόρευσης του καπνίσματος, στον οποίο παραβιάζεται η νομοθεσία, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις 2000 ευρώ.

«Δυστυχώς εντός του κτιρίου της Βουλής, που έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα πιστής τήρησης και εφαρμογής της νομοθεσίας, το αυτονόητο δικαίωμα του μη καπνιστή, να μην εισπνέει βλαβερές ουσίες από τον καπνό των άλλων, παραβιάζεται συστηματικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Βασιλική Αναστασιάδου, καταλήγει ότι έχει λάβει επιστολή από την Προϊσταμένη του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας και πρόσφατα έλαβε παρόμοια επιστολή από τον Προϊστάμενο των υγειονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα