Έρχονται οι διαστημικές κάλτσες

Ειδικές διαστημικές κάλτσες θα πρέπει να φορούν οι τουρίστες του διαστήματος, τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους ασφάλειας.

Η ισπανική εταιρεία διαστημικών μπαλονιών Zero 2 Infinity, που προγραμματίζει να στείλει τουρίστες στο διάστημα με τη χρήση ειδικών μπαλονιών, συνεργάζεται με την επίσης ισπανική Sock`M, προκειμένου να δημιουργηθούν διαστημικές κάλτσες που θα προσφέρουν ζεστασιά στους τουρίστες στο παγωμένο διάστημα και την ίδια ώρα θα

είναι κατασκευασμένες με ειδικά μη εύφλεκτα υλικά, για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο μπαλόνι.

"Σε αντίθεση με τις εμπορικές κάλτσες, οι κάλτσες στο διάστημα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από φυσικά υλικά, κατά προτίμηση από βαμβάκι, μαλλί και λινό για απορρόφηση υγρασίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Sock`M.

Τονίζουν ότι οι συνθετικές ίνες πρέπει να αποφεύγονται για την πρόληψη ηλεκτροστατικών σπινθήρων.

Επίσης, το πάχος τους θεωρείται ζωτικής σημασίας, καθώς η μηδενική βαρύτητα προκαλεί το αίμα να φεύγει από τα πόδια και να ανεβαίνει στο κεφάλι, αφήνοντας τα πόδια πιο κρύα από ό,τι στη Γη.

Η Zero 2 Infinity σχεδιάζει την αποστολή τουριστών του διαστήματος μέσα σε γυάλινες κάψουλες που θα ανεβαίνουν στο διάστημα με τη βοήθεια ενός μπαλονιού από ήλιο και σε ύψος 36 χιλιομέτρων. Στο υψόμετρο αυτό, οι τουρίστες θα μπορούν να απολαύσουν το σκοτάδι του διαστήματος και την καμπυλότητα της Γης. Το ταξίδι θα διαρκεί μια ημέρα.

Οι αντιπρόσωποι της Sock`M υπενθυμίζουν και τα διάφορα σχέδια που ανακοινώθηκαν από εταιρείες όπως η SpaceX και η Virgin Galactic για τον διαστημικό τουρισμό, για να σημειώσουν ότι η διαστημική μόδα είναι πλέον γεγονός.

«Ο διαστημικός τουρισμός είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι νομίζει ο απλός κόσμος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτική αμερικανική εταιρεία SpaceX θα στείλει δύο ιδιώτες σε ταξίδι γύρω από το φεγγάρι το 2018. Οπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Ελον Μασκ, το ταξίδι στο φεγγάρι, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, θα συμβάλει στον ύψιστο στόχο της SpaceX, που είναι η δημιουργία μόνιμης αποικίας στον Αρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα