Επίθεση φιλίας Ερντογάν σ’ Ελλάδα – Τσιμουδιά για Κυπριακό

Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, χρειάζεται επικαιροποίηση, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες

προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε.

«Μία επικαιροποίηση που θα είναι επωφελής για όλους. Για να ξεπεράσουμε την κρίση πρέπει να έρθουμε με απόφαση στο τραπέζι του διαλόγου. Να κτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, να ψάξουμε εναλλακτικούς τρόπους για ένα καλύτερο μέλλον», υπέδειξε ο Ερντογάν.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, ο τούρκος Πρόεδρος παραδέχθηκε ότι επικρατεί μία προβληματική κατάσταση, υποδεικνύοντας και πάλι ότι με το διάλογο μπορούν οι δύο χώρες ν’ ανακουφιστούν, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει οριοθέτηση χωρικών υδάτων ενώ είπε ότι προβλήματα προκύπτουν αρκετά συχνά και στον εναέριο χώρο

«Είμαστε έτοιμοι ως Τουρκία να κάνουμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Όπως είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, με όλους τους έλληνες Πρωθυπουργούς που έχει συναντηθεί, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε συμφωνία. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, όταν έρχεται η στιγμή να καταλήξουμε, δεν βγαίνει θετικό αποτέλεσμα.

Σ’ ότι αφορά στους τούρκους αξιωματικούς, που τελούν υπό κράτηση στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική Δικαιοσύνη. «Καθυστερημένη Δικαιοσύνη, δεν είναι Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο τούρκος Πρόεδρος. Αν εμείς είχαμε ανάλογη περίπτωση, εμείς θα εκδίδαμε στην Ελλάδα άμεσα τους συλληφθέντες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τις κατηγορίες που δέχεται ότι τείνει να γίνει δικτάτορας στην Τουρκία.

«Το δικαστικό δίκαιο της χώρας μου είναι το πιο δίκαιο στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ευρωπαϊκό κράτος. «Έχουμε θριαμβεύσει σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι «αυτό είναι η Δημοκρατία».

«Θα συνεχίσω να είμαι δυνατός και το κόμμα μου θα συνεχίσει να είναι το πιο ισχυρό στην Τουρκία», τόνισε ο Ερντογάν.
Για τις σχέσεις του με τον αμερικανό Πρόεδρο ο Ερντογάν είπε ότι ο Τραμπ είναι φίλος του. «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή. Υπάρχουν εξελίξεις σοβαρές και πρέπει να βρούμε λύσεις», υπέδειξε.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στους Έλληνες, ότι ήρθε η ώρα να καταλάβουν όλοι ότι οι κακές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, αποτελούν οριστικά παρελθόν, κάνοντας λόγο για συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης. «Να υπερβούμε τις προκλήσεις και να γυρίσουμε σελίδα», κατέληξε.

Αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά από τον Τούρκο Πρόεδρο σ’ ότι αφορά στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα