Επιτέλους οι κοκκινομάλλες απέκτησαν το περιοδικό τους

Οι κοκκινομάλλες και οι κοκκινομάλληδες είναι μόνον το 2% του πληθυσμού του πλανήτη. Είναι, όμως, το αντικείμενο φαντασιώσεων πολλών. Και υπάρχει ένα περιοδικό το οποίο είναι αφιερωμένο σ' αυτή τη φαντασίωση (σ' αυτές κι αυτούς, δηλαδή): Το «MC1R».

Η στήλη θέλει να θυμίσει το πώς ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα. Καιρό πριν, το περιοδικό «i-D» πλησίασε τον Tristan Rodgers, που τότε σπούδαζε ντιζάιν στο Αμβούργο ο κοκκινομάλλης Τριστάνος, και τον ρώτησε πώς το περιοδικό του αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις κοκκινομάλλες και τους κοκκινομάλληδες.

«Όλα ξεκίνησαν σαν ένα φωτογραφικό

πρότζεκτ, με μια μικρή ομάδα φίλων, κοκκινομάλληδες κι αυτοί. Μεγάλωσε το πρότζεκτ, κι άλλοι ενδιαφέρθηκαν, άρχισα να συλλέγω φωτογραφίες κι ιστορίες καθώς τραβούσα φωτογραφίες. Ρώτησα να μάθω το κόστος εκτύπωσης ενός άλμπουμ φωτογραφιών σε λίγα αντίτυπα. Το ποσό για 20 αντίτυπα ήταν κοντά στο ποσό για 500. Ξεκίνησα, λοιπόν, μια εκστρατεία crowdfunding, υπήρχαν περισσότερες προ-παραγγελίες από ό,τι υπολόγιζα, κι έτσι κατάφερα να εκτυπώσω τα 1.600 αντίτυπα του πρώτου τεύχους», εξήγησε ο Tristan Rodgers.

Αφηγήθηκε ότι έρχεται σ' επαφή με αγαπημένους του καλλιτέχνες, όπως τον Giovanni Lipari και τον Jens Kaesemann, αλλά αρκετά συχνά διάφοροι καλλιτέχνες του στέλνουν τη δουλειά τους. «Όταν έχω ολοκληρώσει την αρχική επιλογή, συζητάω τα πάντα με τον Max Weinland, τον υπεύθυνο για το layout του "MC1R", και τους κοκκινομάλληδες καλούς μου φίλους Patricia και Lenard».

Με χαρά ανακάλυψε ότι υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο από -και για- κοκκινομάλληδες, το οποίο αναδύεται σ' όλον τον κόσμο και απολαμβάνει το γεγονός ότι πλέον ο ίδιος αποτελεί μέρος αυτού του δικτύου. Προγραμμάτισε να επισκεφθεί το μεγάλο φεστιβάλ Irish Redhead Convention και ανακάλυψε μια καλλιτεχνική σκηνή με πολλά πρότζεκτ στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ολλανδία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και βεβαίως, την Ιρλανδία.

Απολάμβανε το γεγονός ότι πολλοί φωτογράφοι έκαναν σπουδαίες σειρές με κοκκινομάλληδες: τις σειρές της Harley Weir, το «RED HOT» του Thomas Knights, τις σειρές της Alina Asmus με το μοντέλο Kianne, τις σειρές της Michelle Marshall. Χάρηκε ιδιαίτερα με το βιβλίο «Red: A History of the Redhead» της Jacky Collins Harvey. Κι αναφέρθηκε στη δουλειά του Ισραηλινού Nurit Benchetrit, που έχει φωτογραφίσει πάνω από 200 κοκκινομάλλες. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί καθιερωμένοι και αναδυόμενοι καλλιτέχνες στον κόσμο και γι' αυτό έκανα αυτό το περιοδικό: θέλω πολύ να δείξω όλη τη δουλειά τους και να τους δώσω τον χώρο που χρειάζονται», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα