Επιστολή Τριανταφυλλίδη σε ΓΕ για διερεύνηση είδησης ασυλίας

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτο, ο δικηγόρος, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, ζητά όπως διερευνηθεί άμεσα η χθεσινή μετάδοση είδησης από την “Καθημερινή”, αναφορικά στην απόφαση του δικαστηρίου, για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, προτού ολοκληρωθεί η ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης από το Δικαστήριο.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη, ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει στις 11:41 χθες έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο μήνυμα (sms) ότι η εφημερίδα “Καθημερινή”

στις 11:27 ανακοίνωσε την απόφαση του Δικαστηρίου, δηλαδή ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, ήρε την ασυλία του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισυνάπτει στην επιστολή του αντίγραφα τόσο του μηνύματος, όσο και της σχετικής ανακοίνωσης της εφημερίδος.

Ακολούθως αναφέρει, στις 12:53 χθες η ίδια εφημερίδα ανακοίνωσε ότι “λανθασμένα εξέδωσε την ανωτέρω ανακοίνωση, προτού ολοκληρωθεί η ανάγνωση της απόφασης του Δικαστηρίου”.

“Βεβαίως το πρόβλημα”, αναφέρει, “δεν είναι πότε το ανακοίνωσε, αλλά πότε και πώς έμαθε την απόφαση του Δικαστηρίου, προτού αυτή αναγνωσθεί από το Δικαστήριο”.

Όπως προσθέτει “είναι αυτονόητο ότι τα ανωτέρω οφείλουν να διερευνηθούν άμεσα και μετά της δέουσας σοβαρότητας δεδομένου ότι στις 11:41 το Δικαστήριο ακόμη δεν είχε ανακοινώσει την απόφαση του (ευρίσκετο εις την διαδικασία απαγγελίας της) και ως είναι γνωστό μία απόφαση Δικαστηρίου καθίσταται τελεσίδικη και γνωστοποιείται μόνο μετά που απαγγέλλεται και υπογράφεται υπό του Δικαστού ή Δικαστών που την εκδίδει ή την εκδίδουν”.

Καταλήγει αναφέροντας ότι “η παρούσα κοινοποιείται εις τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την παράκληση να διερευνήσει το θέμα, δεδομένου ότι κατά την δική μου άποψη αυτό σχετίζεται ειδικότερα με την απονομή της δικαιοσύνης και γενικότερα με το κύρος αυτής”.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα