Επιστολή Λιλλήκα σε Αναστασιάδη για Εθνικό Συμβούλιο

Την άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ζητά ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, σε σχέση με τη Διάσκεψη της Γενεύης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να προβεί σε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης ενώ θα πρέπει να επανεκτιμηθεί η πορεία των συνομιλιών, όπως υποδεικνύει ο κ. Λιλλήκας.

Αυτούσια η επιστολή Λιλλήκα προς τον Πρόεδρο:

«Μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης και το πέρας των εργασιών στο Μοντ Πελεράν της ομάδας εργασίας τεχνοκρατών,

θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο για:

Πρώτο: να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της Γενεύης.

Δεύτερο: να επανεκτιμήσει την πορεία των συνομιλιών και την φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό.

Τρίτο: να εκτιμήσει την τουρκική πολιτική και τακτική με βάση τη στάση του κ. Τσαβούσογλου και του κ. Ακιντζί στη Γενεύη καθώς και τις δηλώσεις Ερτογάν.

Ασφαλώς, στόχος θα πρέπει να είναι από τη μια η διαμόρφωση πολιτικής ανατροπής των Τουρκικών σχεδιασμών και από την άλλη η χάραξη μιας στρατηγικής ικανής να κάμψει την Τουρκική αδιαλλαξία για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επίτευξης μιας δίκαιης λύσης.

Δεν είναι νοητό να στοχεύουμε μόνο σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, γιατί μια άδικη λύση είναι εκ φύσεως θνησιγενής, αφού το άδικο οδηγεί σε στρεβλώσεις του κράτους δικαίου και σε παραλυτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η ασφάλεια, που αποτελεί το αντικείμενο της Διάσκεψης για την Κύπρο, έχει και εσωτερικές πτυχές μερικές των οποίων άπτονται της λειτουργικότητας του ίδιου του Κράτους.

Τέλος, μετά την επαναφορά από τον κ. Τσαβούσογλου, παλαιότερων ακραίων και απαράδεκτων απαιτήσεων, αλλά και την υπαναχώρηση Ακιντζί σε ζητήματα τα οποία θεωρούντο «κλειστά», ζητούμε κύριε Πρόεδρε, όπως μας δοθούν τα κείμενα εκείνα στα οποία αποτυπώνονται οι όποιες συγκλήσεις των συνομιλιών. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, να σας καταθέσουμε τα δικά μας σχόλια, εισηγήσεις και προτάσεις.

Παρότι το θεωρώ αυτονόητο, εντούτοις θα επαναλάβω τη δέσμευση μας, όπως τηρήσουμε το απόρρητο των όποιων εγγράφων μας δοθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα