Επίσκεψη Γαλλίδας ΥΠΑΜ στην Κύπρο-Μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα

Παρουσία με ουσία και ισχυρό μήνυμα θεωρείται η επίσκεψη της Υπουργού Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. Η επίσκεψη αυτή στην Κύπρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς μέσω αυτής διαμηνύεται η στήριξη της Γαλλίας στη γεώτρηση που είναι σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ από την γαλλική TOTAL. Η Γαλλίδα Υπουργός Αμυνας επισκεφθηκε τις γαλλικές

φρεγάτες και στη συνέχεια μετέβει στο Κέντρο "Ζήνων" του ΚΣΕΔ όπου είχε συναντηση με τον Υπουργό Άμυνας.

Εξάλλου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς θεωρεί θετική εξέλιξη την επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

"Είναι καλή εξέλιξη, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πολεμικά πλοία της Γαλλίας στην περιοχή που υπενθυμίζουν στον τουρκικό παράγοντα ότι δεν μπορεί να παριστάνει ο κλέφτης τον σερίφη".

Στό μεταξύ ο Υπουργός Ενέργειας μιλώντας στην Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" σχολίασε την επίσκεψη της Γαλλίδας ΥΠ.ΑΜ. καί κατά πόσο υπάρχει διασύνδεση της με την γεώτρηση.

Σε μιά άλλη εξέλιξη η προστασία κρίσιμων ενεργειακών υποδομών ήταν το θέμα της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Σκοπός αποτελεί η χαρτογράφηση των βασικών απειλών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των υποδομών και η ενεργειακή τους αυτονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα