Επέκταση της Βουλής στο Δημοτικό Θέατρο – Αρχίζει ο διάλογος

Διάλογο για το κτίριο της Βουλής, που θα συμπεριλαμβάνει και το υφιστάμενο Δημοτικό Θέατρο, ξεκινά πολύ σύντομα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης με την εμπλοκή του Τμήματος Πολεοδομίας, των Δημοσίων Έργων, του Δήμου Λευκωσίας και άλλων φορέων.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου για την πορεία υλοποίησης των προγραμματικών του θέσεων, ο Πρόεδρος

της Βουλής αναφέρθηκε στις εξαγγελίες στις οποίες είχε προβεί τον Ιούνιο του 2016 και έχουν υλοποιηθεί, όπως η καθιέρωση της συνεδρίας της Ολομέλειας την Παρασκευή, η διαμόρφωση πλάνου των συνεδριάσεων των Επιτροπών, η δημιουργία Νομικού Τμήματος στη Βουλή και νομικών συμβούλων του ιδίου, η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η αξιοποίηση πρώην Βουλευτών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εξαγγελίες προς υλοποίηση, όπως η εταιρική διακυβέρνηση και η ηλεκτρονική επικοινωνία, η διαφάνεια και οι σχέσεις με τα ΜΜΕ, η αξιοποίηση του προσωπικού της Βουλής και η κτιριακή βελτίωση, ενώ σημείωσε πως προωθείται η πλήρης αυτονόμηση της Βουλής.

Όσον αφορά το κτιριακό, και απαντώντας σε ερώτηση για τον αν εγκαταλείφθηκε η ιδέα μετακίνησης της Βουλής στην είσοδο της Λευκωσίας, ο κ. Συλλούρης είπε πως ορθολογιστικά συμφέρει στο κράτος και στη Λευκωσία, η Βουλή να πάρει το Θέατρο δίπλα και να επεκταθεί στον χώρο που είναι και με αυτό τον τρόπο θα διορθωθούν και πολλά κακώς έχοντα στο υφιστάμενο κτήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα