Επανέρχονται στο προσκήνιο οι "αντάρτες" των κομμάτων

Oι "αντάρτες" των κομμάτων επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από τη σημερινή μαζική τοποθέτηση μελών της Αλληλεγγύης Λεμεσού υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό διαφοροποίησης της θέσης στελεχών από τις αποφάσεις του κόμματός τους, καθώς, ως γνωστό, προηγήθηκε η παραίτηση Χρίστου Πατσαλίδη από το ΔΗΚΟ. Την παραίτησή τους από το ΔΗΚΟ

γνωστοποίησαν επίσης οι: Ανδρέας Ιατρόπουλος, Πέτρος Δρουσιώτης, Ισμήνη Καλατζή, Προκοπία Πάπουτσου, Αντώνης Νικολάου, Χριστάκης Δρουσιώτης, Ανδρέας Δρουσιώτης και Α. Kωνσταντινίδη.

Φαίνεται, πάντως, πως οι κινήσεις αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές μέχρι το τέλος της προεκλογικής διαδικασίας, αν και ήδη υπάρχουν στελέχη κομμάτων που δουλεύουν υπέρ ή απλά στηρίζουν άλλες υποψηφιότητες από αυτές που αποφάσισε το κόμμα τους.

Στον ΔΗΣΥ υπάρχουν στελέχη αλλά και πρώην Βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους κατά καιρούς με την ηγεσία του κόμματος και δεν διστάζουν να τοποθετηθούν και δημόσια κατά αποφάσεων αλλά και χειρισμών του Προέδρου Αναστασιάδη. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια δημόσια εξέλιξη η οποία να αφορά σε στήριξη άλλου υποψηφίου, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και στην ΕΔΕΚ, καθώς αρκετά είναι τα στελέχη που έχουν διαφωνίες και πρόβλημα με την τωρινή ηγεσία του κόμματος. Πρώην ηγετικά στελέχη, αλλά και πρώην βουλευτές ακόμα, σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, εξέφρασαν την πρόθεση ανεπίσημα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να στηρίξουν άλλο υποψήφιο από αυτόν που έχει αποφασίσει το κόμμα.

Στη Συμμαχία Πολιτών, το γαϊτανάκι αποχωρήσεων περιελάμβανε ακόμα και Βουλευτή του κόμματος, τον Παύλο Μυλωνά, ο οποίος μαζί με άλλα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να αποχωρήσουν και μετέπειτα να στηρίξουν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, ως μέρος της Αυτόνομης Πλατφόρμας Πολιτών.

Στο ΑΚΕΛ όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά σε σχέση με τη στήριξη των στελεχών στο πρόσωπο του Σταύρου Μαλά, κάτι που κρίνεται ως θετική εξέλιξη, ωστόσο έχουν παρουσιαστεί κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου πρώην μέλη στήριξαν δημόσια άλλον υποψήφιο, όπως για παράδειγμα ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, ο Γιώργος Μακαρίου, αλλά και η Αννίτα Λίλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα