Επαφές κυβερνητικών αξιωματούχων στην αμερικανική πρωτεύουσα

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, είχαν σειρά επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου καθώς και με στελέχη εταιρειών στον τομέα της ενέργειας.

Πέραν την πρωινής του συνάντησης με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρίκι Βαντέλ για την προετοιμασία της σημερινής συνάντησης

του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, στην οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή, και το Κυπριακό, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας Τζον Μακέιν.

Συναντήθηκε επίσης με την Πρόεδρο της υποεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ιλιάνα Ρος - Λέτινεν, τον ηγέτη της Δημοκρατικής μειοψηφίας στην ίδια Επιτροπή και συμπρόεδρο της Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας στο Κογκρέσο Τεντ Ντόιτς και τον συμπρόεδρο της συμμαχίας Γκας Μπιλιράκης.

Ο Υπουργός Ενέργειας είχε επαφές με ηγετικά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας και συναντήσεις με αξιωματούχους της Διεύθυνσης Ενέργειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ χαιρέτισε τις εργασίες του 33ου Συνέδριου της ΠΣΕΚΑ.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συναντήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον εκτελούντα χρέη Υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Τζον Χέφερν και τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα