Ένταση στη Βουλή με επίκεντρο τα νομοσχέδια για το ΓεΣΥ

Ένταση επικράτησε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, με αφορμή συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από τα νομοσχέδια που αφορούν το ΓεΣΥ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου και Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Κωνσταντίνου, λέει ότι υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ να καταθέτουν τροπολογίες που θα εκτροχιάσουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων.

Η δήλωση αυτή εξόργισε τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ο

οποίος αντέδρασε άμεσα και απάντησε ότι σκόπιμα κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες ότι δήθεν η ΕΔΕΚ είναι ενάντια στο ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι τα νομοσχέδια που προωθεί η Κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα έχουν τεράστια κενά. Βασική επιδίωξη της ΕΔΕΚ, τόνισε, είναι οι ασθενείς να έχουν την ευχέρεια να κάνουν ελεύθερη επιλογή γιατρού αλλά και νοσηλευτηρίου. Ο κ. Σιζόπουλος σε εκπομπή του κρατικού καναλιού, επεσήμανε ότι μπορεί να υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία να μην κατατεθούν τροπολογίες πάνω στα συγκεκριμένα νομοσχέδια, ωστόσο οι συνεχείς αλλαγές που δέχθηκε το κείμενο των νομοσχεδίων, το τελικό κείμενο έφτασε κοντά τους μόλις χθες. Επιφυλάχθηκε να μελετήσουν το κείμενο και αν η πρόνοια που επιτρέπει στον ασθενή να έχει ελεύθερη επιλογή ιατρού και νομοσχεδίου δεν διασφαλίζεται, ειδικά για αυτό το ζήτημα θα καταθέσουν σχετική τροπολογία. Ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το ΓεΣΥ, καθώς η τροπολογία αυτή, αν ψηφιστεί έχει καλώς, αν όχι τότε και πάλι θα περάσουν τα νομοσχέδια.

Αυτό το ζήτημα προκάλεσε μάλιστα αναταραχές από χθες στο Twitter, όταν ο Υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται "Σε εξέλιξη η ύστατη προσπάθεια του κατεστημένου να ακυρώσει το ΓεΣΥ. Αναζητούν Πολιτικό Αρχηγό για τον ρόλο του Ιούδα. Μάλλον τον βρήκαν...", για να συνεχίσει λέγοντας ότι "Όταν τελειώσουν όλα αυτά θα γράψω ένα βιβλίο να μάθει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται μεταξύ πολιτικών "ανδρών" κ κατεστημένων συμφερόντων".

Σε εξέλιξη η ύστατη προσπάθεια του κατεστημένου να ακυρώσει το ΓεΣΥ. Αναζητούν Πολιτικό Αρχηγό για το ρόλο του Ιούδα. Μάλλον τον βρήκαν...

— George Pamboridis (@GPamboridis) June 7, 2017

Οταν τελειώσουν όλα αυτά θα γράψω ένα βιβλίο να μάθει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται μεταξύ πολιτικών "ανδρών" κ κατεστημένων συμφερόντων

— George Pamboridis (@GPamboridis) June 7, 2017

Η απάντηση ήρθε από πλευράς Σιζόπουλου σήμερα, ο οποίος, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, αναφέρει ότι "Ο Ιούδας, ως γνωστό, ήταν μαθητής του Χριστού. Να υποθέσουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Ιούδας είναι από το κυβερνητικό στρατόπεδο;"

Ο Ιούδας ως γνωστό ήταν μαθητής του Χριστού. Να υποθέσουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση ο Ιούδας είναι από το κυβερνητικό στρατόπεδο; pic.twitter.com/v1ZtzPbWAp

— Marinos Sizopoulos (@sizopoulos) June 8, 2017

Σαφής η απάντηση και του Νικόλα Παπαδόπουλου "Το ΔΗΚΟ έχει προ πολλού αποφασίσει υπερψήφιση του Ν/σχεδίου ΓΕΣΥ. Ο Υπ. Υγείας θα πει δημόσια ποιος είναι ο "Ιούδας"; Σε εμάς τον κατονόμασε".

Το ΔΗΚΟ έχει προ πολλού αποφασίσει υπερψήφιση του Ν/σχεδίου ΓΕΣΥ. Ο Υπ. Υγείας θα πει δημόσια ποιος είναι ο "Ιούδας"; Σε εμάς τον κατονόμασε

— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) June 8, 2017

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής, με ανάρτηση στο twitter, αναφέρει σχετικά "Eπ. Υγείας τώρα: νεα τρικυμία για ΓΕΣΥ. Πρόθεση κατάθεσης τροπολογιών. Πολίτες και πολιτική δεοντολογία επιτάσσουν τήρηση των συμφωνηθέντων".

Επ. Υγείας τώρα: νεα τρικυμία για ΓΕΣΥ. Πρόθεση κατάθεσης τροπολογιών. Πολίτες και πολιτική δεοντολογία επιτάσσουν τήρηση τ συμφωνηθέντων.

— Nicos Nouris (@N_Nouris) June 8, 2017

Η Άννα Θεολόγου, Βουλευτής Συμμαχίας Πολιτών, αναφέρει "Είμαστε δίπλα σου Υπουργέ, δεν είσαι μόνος! Ακριβώς γιατί και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα μάτια".

Είμαστε δίπλα σου Υπουργέ, δεν είσαι μόνος! Ακριβώς γιατί και εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα μάτια https://t.co/SsKjX5IcOq

Anna Theologou (@AnnaTheologou) June 8, 2017

Ο Γιώργος Λουκαΐδης, από πλευράς ΑΚΕΛ, αναφέρει "ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ καταθέτουν τροπολογίες στο ΓΕΣΥ, αναιρώντας περί του αντιθέτου δέσμευσεις. Τα μεγάλα συμφέροντα συνεχίζουν τη ναρκοθέτηση του ΓΕΣΥ!!"

ΕΔΕΚ κ ΔΗΚΟ καταθέτουν τροπολογίες στο ΓΕΣΥ, αναιρώντας περί τ αντιθέτου δέσμευσεις. Τ μεγάλα συμφέροντα συνεχίζουν τη ναρκοθέτηση τ ΓΕΣΥ!!

— Yiorgos Loukaides (@GeorgeLoukaides) June 8, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα