Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι 4 Σέρβοι

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι τέσσερις Σέρβοι που είχαν συλληφθεί στις 11 του Αυγούστου για παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας , πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις .

Τα τέσσερα πρόσωπα είχαν προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 19 Αυγούστου όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς, ενώ το δικαστήριο διέταξε να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι σήμερα, που θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά

από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου, κατασκευάζει πλαστά ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, με τα οποία προμηθεύει αλλοδαπούς, στήθηκε στις 11 τρέχοντος συντονισμένη επιχείρηση, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκε αρχικά έρευνα σε ξενοδοχείο της περιοχής, όπου εντοπίστηκε 23χρονη αλλοδαπή.

Η 23χρονη, παρουσίασε στους αστυνομικούς δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, το οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστό.

Η 23χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία, που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Πάφου, όπου διαμένουν 32χρονος και 30χρονη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας θερμικός εκτυπωτής, δύο ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, δύο ευρωπαϊκές άδειες οδηγού, 20 κενές πλαστικές κάρτες, ιδίου μεγέθους με τα ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού.

Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης πέντε κενές πλαστικές κάρτες, με μέγεθος ίδιο με αυτό των ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και μια πιστωτική κάρτα, στο όνομα άλλου προσώπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 32χρονος, όσο και η 30χρονη, βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα και αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην πιο πάνω οικία, εντόπισαν εντός αυτής 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Εναντίον των τεσσάρων πιο πάνω προσώπων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015, οπόταν άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων, έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση, ενώ η Αστυνομία διερευνά τον τόπο και τον τρόπο κατασκευής των καρτών.

Εκ πρώτης όψεως πάντως φαίνεται το κύκλωμα να ενεργούσε ως οργανωμένη ομάδα που κατασκεύαζε πλαστές άδειες οδηγού και δελτίο ταυτότητας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα