Ενώπιον συντεχνιών οι όροι απασχόλησης ορισμένου/αορίστου

Το προσχέδιο των όρων απασχόλησης των εργοδοτουμένων ορισμένου και αορίστου χρόνου της δημόσιας υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κοινοποίησε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι συντεχνίες καλούνται να παραδώσουν τυχόν σχόλια/παρατηρήσεις επί των προτεινόμενων όρων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου του 2017. Όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος με τις συντεχνίες, το τελικό κείμενο των διατάξεων θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Το προσχέδιο με τους όρους απασχόλησης, το οποίο κατέχει το ΚΥΠΕ,

αποτελείται από έξι κεφάλαια που είναι τα ακόλουθα: Γενικά, Καθήκοντα, δικαιώματα και υποχρεώσεις, Μη οικονομικά ωφελήματα, Οικονομικά ωφελήματα, Αξιολόγηση και Τερματισμός απασχόλησης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΟΗΟ – ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία τόνισε ότι τα δικαιώματα των εργοδοτουμένων ορισμένου και αορίστου χρόνου «πρέπει να είναι ανάλογα και συγκρίσιμα με τους αντίστοιχους μόνιμους υπαλλήλους που εκτελούν ίδια ή παρόμοια καθήκοντα».

Εξάλλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου είπε ότι «όταν ξεκίνησε ο διάλογος θέσαμε το θέμα ότι οι αορίστου χρόνου που εργάζονται δίπλα από μόνιμους υπαλλήλους και επιτελούν την ίδια εργασία θα πρέπει να έχουν τα ίδια ωφελήματα».

Θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν ένα – ένα τα ωφελήματα των εργαζομένων αορίστου χρόνου όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι άδειες ανάπαυσης, οι άδειες ασθενείας και τα ταμεία ευημερίας, έτσι ώστε αυτά να είναι τα ίδια όπου εργάζονται μαζί μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι, σημείωσε.

Όπως είχε δηλώσει αρχές Σεπτεμβρίου στο ΚΥΠΕ η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος, Λένια Ορφανίδου, στους όρους εισάγονται κάποιες νέες διατάξεις που αφορούν το θέμα του πειθαρχικού κώδικα και της αξιολόγησης.

Η κ. Ορφανίδου είπε ακόμη ότι το κείμενο ουσιαστικά κωδικοποιεί και ενοποιεί ό,τι υπάρχει και ό,τι γίνεται σήμερα από πλευράς όρων απασχόλησης των εργαζομένων αορίστου χρόνου, χωρίς να διαφοροποιείται κάτι σημαντικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα