Ένα μπαλόνι για κάθε ανθρώπινη απώλεια απο όγκο εγκεφάλου

Δεκάδες άσπρα μπαλόνια πέταξαν στον κυπριακό ουρανό, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Σχηματίζοντας κύκλο και με δάκρυα στα μάτια, συγγενείς και φίλοι ασθενών με όγκους εγκεφάλου, που έφυγαν απο τη ζωή, άφησαν να πετάξουν στον ουρανό δεκάδες άσπρα μπαλόνια.

Κάθε μπαλόνι και ένα όνομα.Κάθε μπαλόνι και μια ανθρώπινη απώλεια. Ένα μπαλόνι για τον δικό τους άνθρωπο, ταυτόχρονα, όμως, και για όλους μας....

Αυτό είναι το μήνυμα που ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με όγκους εγκεφάλων κατόρθωσε, μέσω της σημερινής του ημερίδας, να στείλει με τον πιο σιωπηλό, αλλά εξίσου ηχηρό και συγκινητικό

τρόπο...

''Ενώνουμε δυνάμεις κατά του όγκου εγκεφάλου. Πιστεύουμε, ελπίζουμε, αγωνιζόμαστε... Τη σεμνή τελετή την αφιερώσαμε σ' αυτούς που ήδη έχουν φύγει και οφείλουμε να τους τιμούμε'', δήλωσε η κ.Σολωμού.

Κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται περίπου 60 νέα περιστατικά ατόμων και 10 παιδιατρικά περιστατικά με όγκους εγκεφάλου, γεγονός που καταδεικνύει την επιβεβλημένη ανάγκη για ανάληψη δράσης για στήριξη και θεραπεία τους.

''Το θέμα είναι εμείς ως Σύνδεσμος να βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τους ασθενείς αυτούς, να τους ενισχύσουμε εκεί και όπου μπορούμε και αυτούς και τις οικογένειές τους, γιατί έχουν ιδιαίτερα προβλήματα και ελπίζω το κράτος να σταθεί δίπλα μας''.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και είχε την αμέριστη στήριξη του ΠΑΣΥΚΑΦ, κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους μίλησαν για τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, δίδοντας ελπίδα στους ασθενείς με όγκους εγκεφάλου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση ιατρικού, παραϊατρικού κόσμου, αλλά και των ασθενών και συγγενών αυτών κατά των όγκων εγκεφάλων, γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουν''.

Την αποδέσμευση της ψυχής από τα δεσμά της ύλης και την έναρξη του αιώνιου ταξιδιού αναπαράστησαν χορευτικά ο Γιώργος Δημόπουλος και η Έλενα Γιαννάκη.

Για την Άννα και την κάθε Άννα... το Γιώργο, το Μιχάλη, την Ηρώ...

Για όλους... Καλό σας ταξίδι...

Keywords
Τυχαία Θέματα