Ελλάδα-Βέλγιο 1-2: Τζάμπα ήττα και τώρα τρέχει

Η Εθνική είχε πάθος και όρεξη, δοκάρι, γρήγορη αντίδραση όταν το Βέλγιο προηγήθηκε, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» έβγαλαν την ποιότητά τους (1-2) κι εμάς τη... γλώσσα για να προλάβουμε το Μουντιάλ.

Η Εθνική μας ομάδα παρά το γεγονός ότι παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πλήρωσε δύο ολιγωρίες στην άμυνα και ηττήθηκε με 2-1 από το Βέλγιο με αποτέλεσμα η υπόθεση της κατάληψης της δεύτερης θέσης του ομίλου να μην βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα δικά της πόδια, καθώς η Βοσνία που επικράτησε του Γιβραλτάρ εκτός έδρας, την προσπέρασε στην βαθμολογία.

Πως

παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την Εθνική μας με σύστημα 4-4-1-1 με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Μανιάτης. Στον άξονα τους Σταφυλίδη, Σάμαρη, Τζιόλη και Ζέκα και τον Φορτούνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δώνη.

Το Βέλγιο την κατοχή, η Ελλάδα την καλή στιγμή

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους έχοντας συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή και πιέζοντας την Εθνική μας. Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί τους να βρίσκονται συνεχώς στο δικό τους μισό γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή. Αντίθετα, η Ελλάδα ήταν αυτή που στο 12’ δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο ματς όταν ο Δώνης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και αφού κατάφερε να αφήσει πίσω του τους Βέλγους αμυντικούς σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Τίμπο Κουρτουά να πέσει και να αποκρούσει με δυσκολία στη γωνία του.

«Εκρηκτικό» πεντάλεπτο για την Εθνική μας

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Έλληνες παίκτες έδειχναν να ισορροπούν το ρυθμό της αναμέτρησης και κατάφεραν για ένα πεντάλεπτο να «βάλουν» τους Βέλγους στα καρέ τους και να δημιουργήσουν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 18’ ο Σταφυλίδης που είναι γνωστός για το καλό σουτ που διαθέτει δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Κουρτουά, με τον τερματοφύλακα της Τσέλσι να ακουμπά ελάχιστα την μπάλα και να της αλλάζει πορεία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανιάτης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε και ο Βερτόνγκεν στην προσπάθεια του να διώξει λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας καθώς αυτή πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι Βέλγοι προσπαθώντας να απειλήσουν και βλέποντας ότι δεν μπορούν να διασπάσουν την ελληνική άμυνα επιχείρησαν δύο μακρινά σουτ όμως αρχικά αυτό του Βερτόνγκεν το σταμάτησε με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης και στη συνέχεια εκείνο του Ντε Μπρόινε πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Στο 32’ ήταν η σειρά του Αλντερβάιλερντ να δοκιμάσει το πόδι του όμως από τα πολλά φάλτσα που πήρε η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Στη συνέχεια, το τέμπο έπεσε με τους Βέλγους να αυξάνουν και πάλι τα ποσοστά της κατοχής μπάλας όμως να μην μπορούν να φτάσουν κοντά στην περιοχή του Καρνέζη. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Δυνατό ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο μέρος

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πολύ καλά στην επανάληψη πιέζοντας σε ολόκληρο το γήπεδο και ήταν αυτό που έφτασε πρώτο κοντά στο να ανοίξει το σκορ όταν στο 52’ ο Τζαβέλλας έκανε τη σέντρα, ο Τζιόλης σηκώθηκε ωραία και έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Μίκαελ Σκίμπε συνέχισαν να κρατούν τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ του Καρνέζη με σχετική άνεση.

Τρία γκολ σε πέντε λεπτά και… 1-2

Με το ρολόι να δείχνει το 70’ και χωρίς να έχει δημιουργήσει κάτι αξιόλογο μέχρι εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Βερτόνγκεν δέχθηκε την πάσα έξω από την «ελληνική» περιοχή, βρήκε τον χώρο και με ένα «ξερό» σουτ νίκησε τον Καρνέζη. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να φτάσει στην ισοφάριση μόλις τρία λεπτά αργότερα. Ο Τζαβέλλας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ζέκα με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά και έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν της Κοπεγχάγης με τη γαλανόλευκη.

Πριν ακόμα προλάβουν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες για το γκολ της ισοφάρισης, οι Βέλγοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Λουκάκου και πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Μενιέ έβγαλε τη σέντρα, ο Παπασταθόπουλος έχασε τον επιθετικό της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και εκείνος με κεφαλιά νίκησε τον Καρνέζη.

Έχοντας κάτι περισσότερο από ένα τέταρτο για τη λήξη του αγώνα ο Μίκαελ Σκίμπε έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές του να βγούνε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, προς το τέλος πέρασε και δεύτερο επιθετικό τον Βέλλιο στη θέση του Φορτούνη. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική μας δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή, ενώ αντίθετα θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο τέρμα αν στις καθυστερήσεις ο Καρνέζης δεν σταματούσε τον Λουκάκου σε τετ-α-τετ.

Έτσι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή με την Ελλάδα να γνωρίζει την ήττα και πλέον να πρέπει αφενός εκείνη να νικήσει Κύπρο και Γιβραλτάρ στις δύο αγωνιστικές που απομένουν αλλά παράλληλα να περιμένει και κάποιο στραβοπάτημα των Βόσνιων.

Keywords
Τυχαία Θέματα