Ελεύθερος ο ύποπτος για τον φόνο στην Αγία Νάπα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, λόγω της μη ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ των κατεχομένων και της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση υπόπτων, ο ύποπτος για τον φόνο του George Law στον Αγία Νάπα, αφού εξέτισε την ποινή φυλάκισης τριών μηνών στα κατεχόμενα μετά τη σύλληψή του στις 24 Νοεμβρίου 2016, αφέθηκε ελεύθερος.

Επικαλούμενη «αστυνομικές» πηγές, η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», που αναφέρεται στο θέμα πρωτοσέλιδα με τον τίτλο «Ελεύθερος ο ύποπτος για το έγκλημα», γράφει ότι έχει αφεθεί ελεύθερος

και έχει «απελαθεί» από τα κατεχόμενα. Αναφορικά με την «απέλασή» του, η ιστοσελίδα της «Κίπρις Ποστασί» αναφέρει ότι ο ύποπτος έχει ήδη «απελαθεί».

Όπως γράφει η «Γενί Ντουζέν», ο ύποπτος με αρχικά Μ.Α. είναι Τούρκος υπήκοος αλλά δεν παραδόθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία. λόγω της μη ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ζήτησε τη συμβολή του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί για την έκδοση του υπόπτου. Η Βρετανία ζήτησε ακόμα και την έκδοση και του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον Μ.Α.

Ο δεύτερος ύποπτος είναι Βούλγαρος, με αρχικά ονόματος Σ.Α., ο οποίος όμως καταδικάστηκε σε ένα χρόνο ποινής φυλάκισης και ακόμα βρίσκεται στις φυλακές μέχρι τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αναφέρεται επίσης ότι κατά τη συνάντηση του Βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον με τον ηγέτη των Τ/κ, το αίτημα της Βρετανίας επαναλήφθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα