Έκτακτοι Γιατροί: Έθεσαν τα προβλήματα τους στον Περδίκη

Προβλήματα που απασχολούν τους έκτακτους γιατρούς συζήτησε χθες το ΔΣ του Συνδέσμου Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, κατά τη συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά η ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας που, όπως αναφέρουν οι έκτακτοι και συμβασιούχοι

γιατροί, υφίστανται από το 2011, λόγω του καθεστώτος εργοδότησής τους, "τα απαράδεκτα και χωρίς σοβαρή νομική υπόσταση 15ήμερα συμβόλαια", όπως και η "αυτοδίκαιη" απαίτησή τους να μετατραπούν οι συμβάσεις όσων δικαιούνται σε αορίστου χρόνου.

"Στους υπόλοιπους συναδέλφους", προστίθεται, "να δοθούν αξιοπρεπή και μακροχρόνια συμβόλαια ως προπομπός της αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και της εφαρμογής του ΓΕΣΥ".

Επίσης έγινε αναφορά στο μνημόνιο το οποίο συνυπέγραψε ο Υπουργός Υγείας με το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ στις 20/01/2015 για τα θέματα που απασχολούν τους γιατρούς του δημοσίου (έκτακτοι, αποπαγοποιήσεις θέσεων, πληρωμή υπερωριών) όπως και στη συνάντηση που θα έχει ο σύνδεσμος την Τρίτη με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, κατά την οποία ευελπιστεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των συμβάσεων αορίστου χρόνου.

Ακόμη, σημειώνεται, "προτάθηκαν τρόποι αποτροπής του μεγάλου κύματος φυγής από το Δημόσιο ικανών συναδέλφων προς τον ιδιωτικό τομέα" και αναφέρθηκαν και "στην καθολική άρνηση των ιδιωτών γιατρών να συμβληθούν με το Δημόσιο για κάλυψη ουσιαστικών αναγκών, λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και των αποτρεπτικών συμβολαίων".

Επίσης συζήτησαν για βελτίωση γενικά των συνθηκών εργασίας μας, τις εκπαιδευτικές άδειες, τις προαγωγές, όπως και των αποδοχών των έκτακτων και συμβασιούχων γιατρών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα