Εκλογές: Ειδικές πρόνοιες για ΑμεΑ

Ανύπαρκτο έως μηδαμινό φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον εγγραφής νέων στους εκλογικούς καταλόγους ενόψει των Προεδρικών εκλογών.

Η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ερμηνεύεται ως ένδειξη συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, ενώ η μικρή προσέλευση είναι ένδειξη μη ικανοποίησης των πολιτών από τη λειτουργία του όλου πολιτικού συστήματος. Η Υπηρεσία εκλογών σπεύδει να προλάβει το κίνδυνο αποχής ο οποίος πλανάται και πάλι έντονα.

Σε

μια άλλη εξέλιξη η ταλαιπωρία για άτομα με αναπηρία δυσκολεύονταν μέχρι σήμερα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Αρκετοί ψηφοφόροι με κινητικές δυσκολίες και άτομα της τρίτης ηλικίας, αδυνατούσαν λόγω της κακής προσβασιμότητας. Στις επικείμενες βουλευτικές όλα αλλάζουν.Ο Έφορος εκλογών αποκάλυψε στο Σίγμα οτι αυτή την φορά το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προνοήσει με ειδικούς εκλογικούς θαλάμους.

Τα ΑμεΑ έχουν κάθε δυνατό δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή σε όποια χώρα και αν βρίσκονται στη βάση μιας ανθρώπινης κοινωνίας και η ενέργεια του Εφόρου Εκλογών είναι ενα σημαντικό βήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα