Έκκληση Αστυνομίας - Μεθυσμένος οδηγός με 200mg

Νέα έκκληση απευθύνει η Αστυνομία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ με αφορμή την εμπλοκή μεθυσμένου οδηγού σε τροχαίο. Ο οδηγός είχε στο αίμα του 200mg αλκοόλης αντί 22mg που είναι το επιτρεπτό όριο.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το στατιστικό και μόνο ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στην Κύπρο

κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, θα έπρεπε τουλάχιστον να μας ευαισθητοποιήσει.

"Οι εικόνες των μαυροφορεμένων συγγενών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων και οι φωτογραφίες των νεαρών νεκρών και πολυτραυματιών από τροχαίες συγκρούσεις, θα έπρεπε να μας είχαν ταρακουνήσει. Παρ’ όλα αυτά όμως, τα γεγονότα μας διαβεβαιώνουν, ότι για ορισμένους συμπολίτες μας, όλα τα πιο πάνω, ακόμα και η ίδια η ζωή, είναι ψιλά γράμματα", σημειώνεται.

Ο 31χρονος οδηγός, κάτοικος Λευκωσίας, ενεπλάκη χθες βράδυ σε τροχαία σύγκρουση, ευτυχώς χωρίς τραυματίες, στη λεωφόρο Γιάννη Κρανιδιώτη στα Λατσιά. Μετά από έλεγχο αλκοόλης που του έγινε, το μηχανάκι έδειξε τον αριθμό 200mg%. Δηλαδή, περίπου δέκα φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ποσότητα που είναι 22mg%.

Το όχημα του νεαρού συγκρούστηκε αρχικά με προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα κάτοικος Λευκωσίας. Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος.

Από το ατύχημα, δεν σημειώθηκαν οποιοιδήποτε τραυματισμοί. Μέλη της Αστυνομίας μετέφεραν με ασφάλεια τον 31χρονο στο σπίτι του, με σκοπό να κλητευθεί αργότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα