Είναι και ο Μάρεϊ εδώ!

Πολλοί τον είχαν ξεγραμμένο πριν την έναρξη του Roland Garros. Να, όμως, που ο Άντι Μάρεϊ είναι και φέτος στα ημιτελικά της διοργάνωσης, φιλοδοξώντας να πάει ακόμα πιο μακριά!

O κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 2-6, 6-1, 7-6(0), 6-1 του «λίγου» Κέι Νισικόρι και βρίσκει τώρα μπροστά του τον Σταν Βαβρίνκα, νικητή του 2015.

Δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα ο 30χρονος Βρετανός και έδωσε δικαίωμα στον 27χρονο Ιάπωνα να... ονειρεύεται, όμως έβαλε το πόδι στο γκάζι μετά την απώλεια

του πρώτου σετ.

Παρότι πέταξε όσες ευκαιρίες είχε για να καθαρίσει γρήγορα και το τρίτο σετ, το έκανε με επιβλητική εμφάνιση στο τάι μπρέικ και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι.

Ο Νισικόρι «ζωντάνεψε» προσωρινά με το μπρέικ που σημείωσε στην έναρξη του τέταρτου σετ, όμως ο Μάρεϊ πήρε έξι γκέιμ στη σειρά και σφράγισε τον τέταρτο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Roland Garros.

Πλέον μετράει 21 συμμετοχές σε τετράδα Grand Slam και μείωσε τη διαφορά του από τον Πιτ Σάμπρας (23).

Στο head to head με τον Βαβρίνκα προηγείται με 10-7 (1-2 στο χώμα) και είχε επικρατήσει σε straight sets στην τελευταία τους συνάντηση, πέρισυ στο round robin του ΑΤP Finals.

Είχαν, μάλιστα, συναντηθεί και πέρισυ στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου ο Μάρεϊ είχε πάρει τη νίκη στα τέσσερα σετ και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Η φετινή χρονιά είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική για τον τενίστα από το Ντάνμπλεϊν, ωστόσο δεν είναι τυχαία το Νο.1 του κόσμου και έχει τον τρόπο να σώσει τη... φετινή παρτίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άντι δεν έχει φύγει ποτέ από το Παρίσι με το τρόπαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα