Είμαι «παρούσα» σε όσα εξελίσσονται στην Κύπρου

Ένα ζωντανό θρύλο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παρουσίασε το SigmaLive. Ο λόγος, για τη χρυσή ολυμπιονίκη και Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η κ. Πατουλίδου μίλησε για την οικονομική κρίση και την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, καθώς και για τις τουρκικές απειλές. Κάνοντας μιαν αναδρομή στο παρελθόν και το ένδοξο 1992, η χρυσή ολυμπιονίκης

αποκαλύπτει ότι από τότε δεν έχει επισκεφθεί ποτέ ξανά τη Βαρκελώνη, την πόλη που φιλοξένησε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της Ελλάδας.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε «παρούσα» στα όσα εξελίσσονται στην Κύπρο αφού, όπως ανέφερε, παρακολουθεί εντατικά τις εξελίξεις.

«Εύχομαι να βρεθεί μια οριστική λύση για το εθνικό μας θέμα, γιατί λυπάμαι κάθε φορά αυτός ο ‘εχθρός’, που πάντοτε νικάμε, να ζωντανεύει ασκώντας επιθετική πολιτική και να κερδίζει, επειδή αδίκως-αδίκως διεκδικεί», ανέφερε.

Ερωτηθείσα, αν θεωρεί, κατά πόσο θα υπάρξει κι άλλο μνημόνιο για την Ελλάδα, η κ. Πατουλίδου απάντησε καταφατικά, αλλά ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «τι είχαμε, τι χάσαμε». Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν ξέρουμε τι χρωστάμε, σε ποιους χρωστάμε και γιατί υπάρχει αυτή η απόλυτη στόχευση της Ελλάδας».

Όπως ανέφερε η κ. Πατουλίδου, το να χειρίζεται κανείς τέτοια σοβαρά θέματα, όπως αυτά στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι εύκολο, γιατί «έχουμε απέναντί μας ένα ‘δράκο’ που λέγεται γραφειοκρατία». Η αυτοδιοίκηση γίνεται ετεροδιοίκηση, λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια προχώρησε σε αυτοκριτική αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχω βαρεθεί, σιχαθεί και αηδιάσει να λέω ‘κοιτάξτε με, τι όμορφη που είμαι, κοιτάξτε τι αποτελεσματική που είμαι’. Ο σκοπός είναι να είσαι όντως αποτελεσματική», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα