Εικονικοί γάμοι με γερό παρασκήνιο απειλών και εκφοβισμών

Στη σύλληψη δυο προσώπων, μιας 25χρονης από τη Ρουμανία και ενός 20χρονου από το Μπαγκλαντές προχώρησε η αστυνομία στη Λεμεσό, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης σύναψης εικονικού γάμου.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης, η 25χρονη είχε μεσολαβήσει προκειμένου 18χρονη συμπατριώτισσά της να έρθει στην Κύπρο για δουλειά, και στη συνέχεια την έπεισε να συνάψει πολιτικό γάμο με τον 20χρονο έναντι αμοιβής 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία αφού η 18χρονη και ο 20χρονος παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, οι ύποπτοι κρατούσαν τα προσωπικά έγγραφα της 18χρονης και δεν της έδιναν τα χρήματα που της είχαν υποσχεθεί.

Με την πάροδο μερικών ημερών, ο 20χρονος έδωσε στην 18χρονη το χρηματικό πόσο των χιλίων ευρώ και της ανέφερε ότι θα της επέστρεφε το δελτίο ταυτότητας της, μόνο όταν εξασφάλιζε τα έγγραφα για άδεια παραμονής του στην Κύπρο, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία της 18χρονης την κτύπησε με τα χεριά του στο πρόσωπο και στο σώμα, και την εκφόβισε να μην προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία.

Η 18χρονη κατόπιν προτροπής φιλικού της προσώπου έκανε καταγγελία στην αστυνομία, μέλη της οποίας πέρασαν χειροπέδες τόσο στον 20χρονο όσο και την 25χρονη.

Το πρωί οι δυο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για έξι ημέρες.

Οι ύποπτοι προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα