Εγκρίνεται σώμα εθελοντών αλληλεγγύης στην ΕΕ

To Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, συμφώνησε σήμερα τη γενική θέση του σχετικά με πρόταση της Κομισιόν αναφορικά με το Σώμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης (ΟΚΕ). Στόχος της πρότασης είναι να ενισχυθεί η συνοχή, η αλληλεγγύη και η δημοκρατία στην Ευρώπη, προσφέροντας στους νέους τη δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντικά ή να εργαστούν σε ευεργετικά σχέδια σε ολόκληρη την Ευρώπη, αναφέρει η Εσθονική Προεδρία.

"Υπάρχουν πολλοί νέοι στην Ευρώπη που θέλουν να αποτελέσουν μέρος της οικοδόμησης της ευρωπαϊκής κοινότητας και να κάνουν κάτι απτό για να την καταστήσουν ισχυρότερη", δήλωσε ο Mailis Reps,

Υπουργός Παιδείας και Έρευνας της Εσθονίας. "Το Σώμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης θα ανοίξει νέες ευκαιρίες, για να μετατρέψει αυτή την επιθυμία σε πραγματικότητα".

Το Συμβούλιο ανταποκρίθηκε ταχέως και θετικά στην ιδέα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Μετά από διεξοδικές συζητήσεις σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής, το Συμβούλιο συμφώνησε με τη θέση του και ελπίζει να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν μια συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την εξέλιξη αυτή χαιρέτισε η Κομισιόν με δήλωση του Επικεφαλής Εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα