Εγκαινιάστηκε αίθουσα ειδ.αγωγής στο Λυκείο Αγίου Νεοφύτου

Την ικανοποίησή του για την παρουσία του στη σημερινή τελετή εγκαινίων της Αίθουσας Ειδικής Αγωγής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, εξέφρασε στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Η συγκεκριμένη Αίθουσα, ανέφερε, αποτελεί έναν λειτουργικό, καλαίσθητο και άρτια εξοπλισμένο χώρο, ώστε τα παιδιά της Ειδικής Μονάδας να περνούν όμορφα και δημιουργικά τη φοίτησή τους στο Σχολείο.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι η Αίθουσα διαθέτει διαδραστικό πίνακα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειδικά εκπαιδευτικά λογισμικά, βιντεοπροβολέα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, οθόνη αφής

και cd player.

Με την αξιοποίηση των σύγχρονων εκπαιδευτικών αυτών μέσων, τα παιδιά υποβοηθούνται και υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής πράξης, συμπλήρωσε, προκειμένου να βελτιώσουν τη σωματική, τη συναισθηματική, την πνευματική και την κοινωνική τους κατάσταση, ανάλογα πάντα με τις ιδιαίτερες προσωπικές τους ανάγκες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καδής, στην Πάφο λειτουργούν σήμερα τρεις Ειδικές Μονάδες σε Γυμνάσια και δύο σε Τεχνικές Σχολές, με τη συμμετοχή 23 συνολικά παιδιών.

Η Ειδική Μονάδα του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου λειτούργησε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε σε Λύκειο της πόλης και επαρχίας Πάφου.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, συνέχισε, φοιτούν σε αυτήν τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα δύο παρακολουθούν το Προεπαγγελματικό Πρόγραμμα σε χώρους εκτός σχολείου.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα εντάσσεται, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των δράσεων της Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση και απευθύνεται σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, τα οποία φοιτούν στα Λύκεια.

Μέλημα αυτής της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής, αποτελεί, σημείωσε, η ομαλή μετάβαση των εν λόγω μαθητών από τον σχολικό στον επαγγελματικό χώρο.

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση συμπεριλαμβάνεται, όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο εφαρμόζει ενταξιακή εκπαιδευτική πολιτική, που ενισχύεται από δράσεις συνεκπαίδευσης σε ειδικές δομές, που επιτρέπουν τη σχολική και κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, επεξήγησε, οι σχολικοί ψυχολόγοι, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, εργάζονται συλλογικά, αξιοποιώντας παιδαγωγικές και θεραπευτικές μεθόδους, ώστε να παρέχουν στα παιδιά ολοκληρωμένη στήριξη.

Με αφορμή τη σεμνή αυτή τελετή, ο κ. Καδής εξέφρασε, ακολούθως, τα θερμά του συγχαρητήρια στη Διεύθυνση του Σχολείου και στη Διαχειριστική Επιτροπή για τον συντονισμό και την αποτελεσματική συνεργασία, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν με καθ' οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, κατέληξε, “η εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα η κοινωνία να αγκαλιάζει με αγάπη κάθε παιδί, να αναγνωρίζει και να σέβεται την προσωπικότητά του, διασφαλίζοντας του ίσες ευκαιρίες, οι οποίες να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την υγιή εξέλιξή του”.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς από τη Διευθύντρια του Σχολείου Γεωργούλα Φλουρή, τον εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Επιτροπής Διαθήκης Χριστόδουλου Πετρίδη, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα