Έφτασαν οι «Βασιλικοί Σκώτοι Φύλακες του Δράκου» (ΦΩΤΟ)

Στην Κύπρο κατέφθασε τη Δευτέρα το Τάγμα «Οι Βασιλικοί Σκώτοι Φύλακες του Δράκου», προκειμένου να αναλάβει τα ειρηνευτικά καθήκοντα του ΟΗΕ. Το συγκεκριμένο βρετανικό Τάγμα, αποτελεί απόσπαση από το 7o Βασιλικό Σύνταγμα Logistics

Corps.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Forces, από την ίδρυσή της το 1964, η εντολή της Ειρηνευτικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο ήταν: «Προς το συμφέρον της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει την επανάληψη των συγκρούσεων. Και, όπως είναι απαραίτητο, να συμβάλει στη διατήρηση και την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης και να επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες».

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, τα βρετανικά στρατεύματα έχουν υπηρετήσει ως ειρηνευτές του ΟΗΕ στην Κύπρο, περιπολώντας την πράσινη γραμμή.

Οι στρατιώτες από το 7ο Βασιλικό Σύνταγμα ήταν προηγουμένως επιφορτισμένοι με την περιπολία ενός από τους πιο ευαίσθητους διαδρόμους στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, όπου, σύμφωνα με τον Λοχία Macr Norton, ήταν πολύ πιο διαφορετικό. «Έχω αρκετή επαφή με τους Έλληνες και τους Κυπρίους, είμαι στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να διατηρήσω την ειρήνη», είπε.

Ο σημερινός αριθμός των ειρηνευτικών δυνάμεων στην Κύπρο φτάνει τους 862 στρατιώτες, σημαντικό μέρος των οποίων αποτελείται από βρετανικά στρατεύματα.

Τη Δύναμη αποτελούσαν αρχικά αγήματα από την Αυστρία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολικά περίπου 6.000 άτομα.

Ορισμένες χώρες, αν και με μικρότερο αριθμό, εξακολουθούν να συμβάλλουν σε στρατεύματα, όπως η Αργεντινή, η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Υπάρχουν, επίσης, στρατιωτικοί εκπρόσωποι από την Αυστρία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, τη Νορβηγία, την Παραγουάη, τη Σερβία και την Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα