ΕΥΡΩΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ "ψάχνουν" χρυση τομή για εκλογικό μέτρο

Κοινό μέτωπο στη Βουλή μέσω κοινών προτάσεων συγκροτούν ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι ως απάντηση στην προσπάθεια ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ “για στραγγαλισμό των μικρών κομμάτων με την αύξηση του εκλογικού μέτρου”.

Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων υπό τους Δημήτρη Συλλούρη και Γιώργο Περδίκη συναντήθηκαν στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ και συζήτησαν το θέμα,

διαπιστώνοντας ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι το Κίνημα έχει προσπαθήσει τις τελευταίες βδομάδες να συναντηθεί και να συζητήσει με τα κόμματα “που βρίσκονται στο στόχαστρο της προσπάθειας ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ για να υπερασπιστούμε την απλή αναλογική και την δημοκρατική πολυφωνία”.

“Σήμερα συζητήσαμε αυτή την πρόταση με την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ και πρέπει να πω ότι η ταύτιση απόψεων στα θέματα που αφορούν την υπεράσπιση της απλής αναλογικής και την προώθηση της ιδέας για οριζόντια ψηφοφορία είναι καθολική και θα υλοποιηθεί με κοινές προτάσεις και κοινή στάση στο Κοινοβούλιο, αφού φαίνεται ότι τα κόμματα ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ αμείλικτα υλοποιούν τον σχεδιασμό τους που δεν είναι άλλος από τον στραγγαλισμό της πολυφωνίας , την εξαφάνιση των μικρότερων κομμάτων”, ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η συνεργασία είναι πράξη υποχρεωτικής αυτοάμυνας “για να αντιμετωπίσουμε αυτή την ποταπή και εφ' όλης της ύλης επίθεση από τα δύο μεγάλα κόμματα και αυτό θα κάνουμε”.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι η απαξίωση στα κόμματα και τους πολιτικούς έπρεπε να μας οδηγήσει στην προσπάθεια βελτίωσης της δημοκρατίας με συγκεκριμένο τρόπο, τουλάχιστο με την υιοθέτηση κάποιας μορφής οριζόντιας ψηφοφορίας.

“Αντ` αυτού ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προσπαθούν σήμερα να στραγγαλίσουν τα μικρά κόμματα οικονομικά και την επόμενη βδομάδα να κουρέψουν τη δημοκρατία, αυξάνοντας το εκλογικό μέτρο ώστε να στραγγαλιστεί η πολυφωνία”, ανέφερε.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία “γίνεται λιγότερο δημοκρατική, η ποιότητα της δημοκρατίας μειώνεται και έρχεται στα μέτρα των σκοπιμοτήτων ΑΚΕΛ ΔΗΣΥ που συνεχίζουν την παλαιοκομματική νοοτροπία”.

Σε ερώτηση πώς θα υλοποιηθεί αυτή η συνεργασία και ενόψει εκλογών, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.
“Σήμερα έχουμε μιλήσει για αυτά τα ζητήματα (εκτός της συνεργασίας) και έχετε πλήρη ενημέρωση και για την προσέγγισή μας , εξάλλου δεν είναι καινούργια, είναι προσέγγιση αρχών και όχι σκοπιμοτήτων”, ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση αν διαφοροποιείται η στάση του ΕΥΡΩΚΟ ως συγκυβέρνηση, απάντησε ότι έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι “δεν είμαστε και ουδέποτε θεωρήσαμε ότι είμαστε συγκυβέρνηση”.

“`Εχουμε ένα στέλεχος μας στην Κυβέρνηση, για να είμαστε συγκυβέρνηση έπρεπε και να συναποφασίζουμε, κάτι τέτοιο ούτε μας προσφέρθηκε, ούτε το απαιτήσαμε, ούτε το έχουμε”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα