ΕΥΡΩΚΟ σε Τσίπρα: Ισχυροποίηση του ελληνισμού στην περιοχή

Ισχυροποίηση του ελληνισμού στην περιοχή και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πρότεινε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης στο νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «θίξαμε δύο ζητήματα το εθνικό και την οικονομία».

Στην

οικονομία, ανέφερε, «ευχηθήκαμε και είπα πως ελπίζουμε πως η προσπάθεια του για να αλλάξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι συζητήσεις για οικονομική βοήθεια να πετύχουν». Εξέφρασε τη θέση ότι έτσι θα «βοηθηθεί και η Κύπρος και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ και αυτό το λέμε με προσέγγιση και καλής θέλησης και όπου υπάρχει και τρόπος να βοηθήσουμε πρέπει να το κάνουμε».

«Θα πρέπει ταυτόχρονα όμως στο εθνικό να καταφέρουμε επιτέλους πέραν της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού που για 40 χρόνια γίνεται με πολλή συνέπεια από τη δική μας πλευρά, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς, να ασχοληθούμε με την ισχυροποίηση του ελληνισμού στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τώρα υπάρχουν ανοικτές ευκαιρίες μέσα στην πολυπλοκότητα και την επικινδυνότητα του περιβάλλοντος ώστε η Κύπρος και η Ελλάδα να αποτελέσουν τη γέφυρα της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, ακόμα και να αποτελέσουν τον καταλύτη στις σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας».

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε επίσης τη θέση ότι «θα πρέπει να σκεφτόμαστε πιο μακροπρόθεσμα, πιο συγκεκριμένα και να δρούμε πιο αποτελεσματικά».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα