ΕΔΕΚ-Συμμαχία: Ταύτιση για κοινή υποψηφιότητα "Ενδιάμεσου"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ με την αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, με μοναδικό θέμα τη συνεργασία για τις Προεδρικές Εκλογές 2018.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των αντιπροσωπειών, με τους Λιλλήκα και Σιζόπουλο να δίνουν το μήνυμα αναγκαιότητας για μια κοινή και νικηφόρα υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, χωρίς ωστόσο

να αναφερθούν σε συγκεκριμένο όνομα.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ και ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι. Από πλευράς ΕΔΕΚ, παρόντες ήταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Κωστής Ευσταθίου, η Μαρία Βασιλειάδου, ο Χρυσός Τουλούπης και τη Μαρία Παναγιώτου. Από τη Συμμαχία Πολιτών παρόντες ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας και ο Στέλιος Αμερικάνος.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση σε σχέση με το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Λιλλήκα για τις επερχόμενες εκλογές. Αντιθέτως οι δυο πλευρές ανέλυσαν τα κριτήρια που η κάθε μια σε σχέση με την υποψηφιότητα που θα επικρατήσει στον ενδιάμεσο χώρο.

Συμφώνησαν ότι τα κριτήρια θα πρέπει να είναι:

η εκλεξιμότητα του υποψηφίου-Να μπορεί δηλαδή να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία έτσι ώστε να επικρατήσει των αντιπάλωννα έχει την κατάλληλη εμπειρία, τις γνώσεις και τα προσόντα για να μπορεί να αναλάβει τη θέση και τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίαςοι θέσεις, το πλαίσιο και οι αρχές να τεθούν πρώτα και μετά να βρεθεί το όνομα του υποψηφίουνα είναι κοινή η υποψηφιότητα από τον ενδιάμεσο χώρο αν αυτό καταστεί δυνατόν

Η ΕΔΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε πιστή στα όσα διακήρυττε πριν τη συνάντηση, ότι δηλαδή θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί το πλαίσιο, οι θέσεις και οι αρχές στις οποίες θα βασιστεί μια συνεργασία και μετά να μιλήσουμε για ονόματα και υποψηφίους.

Η Συμμαχία Πολιτών με τη σειρά της φαίνεται να επέμεινε στα κριτήρια της καταλληλότητας και της εκλεξιμότητας του υποψηφίου.

Πηγές εντός Συμμαχίας Πολιτών αναφέρουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο επίσημης εξαγγελίας της υποψηφιότητας Λιλλήκα την Κυριακή, κάτι που αναμένεται να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου θα συνεχιστεί, με βασικό στόχο την εξεύρεση κοινού υποψηφίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα