ΕΔΕΚ: Δικαιώματα μόνο σε μόνιμους ιδιοκτήτες περιουσιών

Την παροχή δικαιωμάτων μόνο σε μόνιμους ιδιοκτήτες περιουσιών προτείνει η ΕΔΕΚ με σχετική ανακοίνωσή της, μετά και τις τελευταίες εξελίξης στο θέμα της συζήτησης του εδαφικού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο όπως επισημαίνεται με το περιουσιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με βάση τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις επικείμενες συναντήσεις στη Γενεύη για το Κυπριακό, ενισχύεται η θέση της ΕΔΕΚ

ότι όσον αφορά το περιουσιακό το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εδαφικό, θα πρέπει να μην διαταραχθεί η αναλογία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που ίσχυε το 1974.

Αυτό θα επιτευχθεί με την παροχή δικαιωμάτων μόνο στους μονίμους ιδιοκτήτες των περιουσιών. Η λύση αυτή που προτείνει η ΕΔΕΚ θα μειώσει σημαντικά και το ποσό των αποζημιώσεων που θα παραχωρηθεί και δεν θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στη οικονομία.

Όπως καθορίζουν οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, πριν από την κατάληξη τελικής συμφωνίας θα πρέπει να γίνει απογραφή πληθυσμού από έγκριτο οίκο του εξωτερικού υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουμε τους νομίμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι υα κληθούν να πάρουν μέρος σε πιθανό δημοψήφισμα".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα