Δύο μονομάχοι, ένας κοινός στόχος

Αγία Νάπα και Σαλαμίνα συγκρούονται στο «Τάσος Μάρκου» και ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς



Τους πρώτους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνουν Αγία Νάπα και Νέα Σαλαμίνα, στο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Οι δύο μονομάχοι γνώρισαν δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, παρά το γεγονός ότι μέσα από τα παιχνίδια έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν, ωστόσο καμιά από τις

δύο ομάδες δεν θέλει να σκέφτεται ότι θα παραμείνει στους μηδέν βαθμούς μετά και το σημερινό παιχνίδι. Ευεργετική η διακοπή για τους δύο προπονητές.

Αλλαγές από Κοσμά
Νέα αρχή θέλουν να κάνουν στην Αγία Νάπα, μετά τις ήττες από Ένωση (2-0) και ΑΕΛ (1-0). Οι «πορτοκαλί» παρουσιάζονται αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι, σε σχέση με τα προηγούμενα, για να κάνουν μια νέα αρχή και να αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς, με το τρίποντο να είναι το ιδανικό σενάριο. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν άκρως ευεργετική για τον Γιώργο Κοσμά, αφού ως γνωστόν η ομάδα του ξεκίνησε τελευταία την προετοιμασία, ενώ καθυστέρησε αρκετά και η υλοποίηση του μετεγγραφικού σχεδιασμού, λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας που υπήρχε.
Όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Κύπριος τεχνικός, αναμένεται να είναι αλλαγμένη. Λόβρετσιτς, Μάατσεν και Κατσής είναι τρεις παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα για το σημερινό παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου».

Ζητούμενο η διάρκεια
Βολική ήταν η διακοπή και για τη Νέα Σαλαμίνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι από τις ομάδες που πραγματοποίησαν τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους (περισσότερες από 40!) και έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ομοιογένειας, αλλά και ετοιμότητας. Κόντρα σε Ομόνοια (5-3) και Ανόρθωση (1-3) είχαν εξαιρετική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο (προηγήθηκαν 1-3 και 1-0), έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα, στην επανάληψη όμως παρουσίασαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και μοιραία γνώρισαν την ήττα.
Βασικό ζητούμενο λοιπόν για τη σημερινή εξόρμηση στο Παραλίμνι, αλλά κυρίως ενόψει της συνέχειαε του φετινού μαραθωνίου είναι η σταθεροποίηση της απόδοσης σε υψηλά επίπεδα, όχι μόνο από αγωνιστική σε αγωνιστική αλλά και μέσα σε ένα 90λεπτο. Αν το πετύχει αυτό, τότε η Νέα Σαλαμίνα έχει όλα τα φόντα και την ποιότητα να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή σεζόν, γιατί όχι την καλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην πρώτη νίκη της σεζόν, οι ποδοσφαιριστές του Ντε Γιόννκε θα έχουν τη συμπαράσταση πολλών φίλων του. Μπορεί η ομάδα να παραμένει χωρίς νίκη, ωστόσο ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας πιστεύει στο φετινό ρόστερ και ξέρει πως ένα θετικό αποτέλεσμα θα δώσει άλλη ψυχολογία και δυναμική ενόψει της συνέχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα