ΔΟΞΑ-ΑΡΗΣ Έμεινε ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας

Πολύ καλό παιχνίδι με νικήτρια τη Δόξα, που είχε κορυφαίο τον Νέγκρι

ΔΟΞΑ 3
18' Μενέντες αυτ., 28' πέν. Μπραούλιο, 73' Κορομινάς

ΑΡΗΣ 1
45'+4' πέν. Μάρτινς

Ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής έμεινε η Δόξα, η οποία κέρδισε με 3-1 τον Άρη στο «Μακάρειο», μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 4 βαθμούς (17 έναντι 21) και κρατήθηκε ζωντανή στη μάχη για παραμονή. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με πολλά γκολ, χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες, με τους δυο τερματοφύλακες, ιδιαίτερα τον Νέγκρι, να ξεχωρίζουν.

Συντηρητικά

άρχισαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες, με τη Δόξα να «πατά» κάπως καλύτερα στην αρχή και να είναι πιο απαιτητική.

Σε 10 λεπτά 2-0

Έτσι, φυσιολογικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν νωρίς, μόλις στο 18ο λεπτό, με αυτογκόλ του Μενέντες. Ο Άρης, παρ' όλο που κρατούσε πιο πολύ την μπάλα, είχε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και το «πλήρωσε» δεχόμενος δεύτερο γκολ στο 28' με πέναλτι. Το κέρδισε ο Φοφανά και το αξιοποίησε ο Μπραούλιο για να δώσει ασφαλές προβάδισμα στη Δόξα (2-0).

Ο Άρης βγήκε αναγκαστικά μπροστά, σε μια προσπάθεια να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων από τη μια και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα των φιλοξενουμένων από την άλλη δεν δημιούργησαν «πονοκεφάλους» για την εστία της Δόξας και τον Νέγκρι.

Μείωσε ο Άρης

Όμως, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+4') ο Άρης πέτυχε αυτό που έψαχνε με πέναλτι που αξιοποίησε ο Μάρτινς μειώνοντας σε 2-1.
Η Δόξα μπήκε επιθετικά στην επανάληψη κι έχασε ευκαιρίες. Με την είσοδο του Αντωνίου που είχε δοκάρι στο 58' ο Άρης βελτιώθηκε, ενώ ο Μαρτίδης έριξε και τον Γκονζάλες στον αγώνα.

Χαμένο πέναλτι, αλλά 3-1

Η Δόξα έχασε πέναλτι στο 69', καθώς ο Μπραούλιο νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο, όμως στο 73' έφτασε στο 3-1 με τον Κορομινάς και πήρε εκ νέου διαφορά ασφαλείας, την οποία κράτησε και πανηγύρισε τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λεόντιος Τράττου
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Σωτηρίου, Π. Γεωργίου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σεράν (4η), Μπραούλιο, Γκουλόν, Παουλίνιο, Ρούντι (4η) / Αουρέλιο, Μαραγκουδάκης, Ράσμους, Ράντου (4η)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Ρεδόντο, Λεονάρντο, Γκόμες, Πουτζιουρής, Γκουλόν (65' Ρούντι), Φοφάνα (77' Κένεντι), Μπραούλιο, Κορομινάς (90'+2' Κάστρο).

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Αουρέλιο, Μενέντες, Ευσταθίου, Παχίπης (77' Παύλου), Ράσμους, Σκούρτης (63΄ Γκονζάλες), Μάρτινς, Ράντου, Γιούσεφ (55' Αντωνίου), Μαραγκουδάκης.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

16' Συρτό σουτ του Μάρτινς απέκρουσε ο Νέγκρι.

18' 1-0 Από αράουτ του Ρεδόντο, ο Μενέντες έκανε πισινή κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα, ενώ ο Γιαννακόπουλος έκανε έξοδο.

28' 2-0 Δυνατό σουτ του Φοφανά, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε ασταθώς, ο Φοφανά κυνήγησε τη φάση και ανατράπηκε από τον Ευσταθίου. Πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπραούλιο.

44' Από σέντρα του Μάρτινς ο Γιούσεφ πλάσαρε ψηλά.

45'+2' Ο Γιούσεφ έστρωσε στον Ράσμους που έκανε σουτ, για να διώξει σε κόρνερ ο Νέγκρι.

45'+4' 2-1 Ο Σεράν έκανε χέρι σε σέντρα του Μάρτινς και σφύριξε πέναλτι ο Τράττος. Ο Μάρτινς ευστόχησε και μείωσε.

48' Ο Μπραούλιο βγήκε μόνος, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος.

50' Ο Κορομινάς δεν έπιασε καλά το πλασέ, χάνοντας ευκαιρία.

58' Διπλή ευκαιρία για τον Άρη. Ο Αντωνίου πλάσαρε στο δοκάρι και στη συνέχεια σουτ του Ράσμους απέκρουσε ο Νέγκρι.

65' Κεφαλιά του Μαραγκουδάκη δίπλα από τα δοκάρια.

69' Πέναλτι για τη Δόξα σε τράβηγμα του Μαραγκουδάκη στον Σεράν. Όμως ο Μπραούλιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο που είχε τη βοήθεια του δοκαριού.

70' Σουτ του Γκονζάλες έδιωξε ο Νέγκρι.

73' 3-1 Ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε ασταθώς πλασέ του Μπραούλιο, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γκόμες έδωσε πάσα στον Κορομινάς που πλάσαρε εύστοχα.

77΄ Κεφαλιά Μαραγκουδάκη απέκρουσε ο Νέγκρι.

80' Πλασέ του Γκόμες αποκρούστηκε σε κόρνερ.

90'+2' Διπλή εντυπωσιακή απόκρουση του Νέγκρι σε κεφαλιές των Μαραγκουδάκη και Ράσμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα