ΔΗΣΥ: Δεν θα πορευτούμε με αντιπαραθέσεις

Ο ΔΗΣΥ δεν θα πορευτεί στην προεκλογική περίοδο με αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που άσκησε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με την έκθεση του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.

Σε δηλώσεις στη Πάφο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η Κυβέρνηση και το κόμμα του δεν είναι αγνώμονες ούτε προς τον χώρο του κέντρου, που στήριξε τις πολιτικές για την οικονομία, ούτε στον χώρο της αριστεράς που στήριξε τις προσπάθειες, είπε, για επανένωση του τόπου.

Αναφερόμενος

στην κριτική του Άντρου Κυπριανού, παρέπεμψε στο απόσπασμα της έκθεσης που δημοσιεύει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ και που κάνει αναφορά, είπε, στον ζήλο, τη θέληση και την αποφασιστικότητα των δυο ηγετών, χάρη στους οποίους η διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα έφτασε σε μια ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού. Η τουρκική πλευρά, την τελευταία στιγμή, με το ξεκαθάρισμα των θέσεών τους δεν έδωσαν, είπε, την ελπίδα να υπάρξει συνέχεια. Κανένας στην Κύπρο, πρόσθεσε, δεν θα μπορούσε να δεχθεί λύση με τη συνέχιση των εγγυήσεων και την παραμονή τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Σύσκεψη για τουρισμό
--------------
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δήλωσε μετά από συνάντηση με τον ΠΑΣΥΞΕ στην Πάφο, πως ο τουρισμός έχει πολύ μεγαλύτερο δυναμισμό και προοπτική, σημειώνοντας πως είναι η βιομηχανία που δημιουργεί πολλαπλά οφέλη στην οικονομία. Ο τουρίστας, είπε ο κ. Νεοφύτου, δεν πληρώνει μόνο την κλίνη που θα μείνει, αλλά θα ξοδέψει να φάει, να νοικιάσει αυτοκίνητα, να πάει εκδρομή, να κάνει κρουαζιέρα, σημειώνοντας ότι αυτά είναι τα πολλαπλά οφέλη από τον τουρισμό.

Δεν δουλεύουν μόνο οι ξενοδόχοι συνέχισε, ούτε μόνον οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αλλά επωφελούνται και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτός της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, σημειώνοντας πως η Κύπρος είχε φέτος μια εξαιρετική χρονιά, αλλά πως δεν συμβιβάζεται με τα καλά νέα, επιδιώκει καλύτερα, προσθέτοντας πως είναι υπέρ της πολιτικής της Κυβέρνησης και ότι τα κίνητρα που δόθηκαν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ενίσχυσαν τα έξοδα του Κράτους, αναβαθμίστηκαν ξενοδοχεία και προστέθηκαν κλίνες.

Επεσήμανε ακόμη πως αυτή η πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια, αναφέροντας πως επιπρόσθετα για την Πάφο και για τον τουρισμό μπορεί να επεκταθεί η τουριστική σεζόν αφού η Επαρχία – όπως είπε- προσφέρεται και για χειμερινό τουρισμό, έχει ενδοχώρα, έχει τη φύση έχει αρχαιότητες, μπορεί ο κόσμος να ποδηλατήσει στην Πάφο, να κάνει εκδρομή στα όμορφα χωριά της Πάφου. Είναι οι αρχαιότητες αλλά και επιπρόσθετα χρειάζονται και οι υποδομές για αθλητικό τουρισμό, που μπορεί να συμπληρώσει τις περιόδους που δεν έχουμε πολλούς τουρίστες, όπως είναι η περίοδος του χειμώνα.

Στο μεταξύ, εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης, δηλώνοντας πως στο πλαίσιο της συνάντησης ανέλυσαν τη σεζόν του 2017 και τη δυναμική της βιομηχανίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετική ανταπόνριση», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, διότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του τόπου μας. Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι κατά την συνάντηση τέθηκαν προβληματισμοί και προκλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα