Δίπλωμα για Επαγγελματίες Coaches και Mentors από την PwC

Εισάγεται το πρώτο πρόγραμμα απόκτησης σχετικού διπλώματος στην Κύπρο

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για συμβουλευτική και επαγγελματική καθοδήγηση (professional coaching and mentoring) στην Κύπρο, η PwC εισήγαγε ένα πρόγραμμα για την απόκτηση σχετικού διπλώματος από επαγγελματίες του κλάδου.

Σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Μαΐου στα γραφεία του οργανισμού στη

Λευκωσία, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη του προγράμματος και τις πρακτικές πληροφορίες που αφορούν τη διαδικασία απόκτησης του διπλώματος.

Το πρόγραμμα, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στην Κύπρο η ακαδημία της PwC, σε συνεργασία με την Bluesky International, είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Mentoring &Coaching (EMCC) και του έχει απονεμηθεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας (European Quality Award).

Εκ μέρους της PwC, την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Φίλιππος Σώσειλος, Συνέταιρος, Υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Ο κ. Σώσειλος σημείωσε ότι το επάγγελμα του coaching στην Κύπρο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, καθώς ο αριθμός των ατόμων που διαθέτουν επίσημη, διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική διαπίστευση για άσκηση του επαγγέλματος παραμένει πολύ περιορισμένος, παρά την αυξανόμενη ζήτηση. «Ως PwC επιθυμούμε να συμβάλουμε στην υγιή ανάπτυξη του επαγγέλματος στην Κύπρο, και πιστεύουμε ότι η εισαγωγή του προγράμματος απόκτησης σχετικού διπλώματος αποτελεί το πρώτο και καθοριστικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Με τη σειρά τους, η κ. Ελένη Δημοσθένους, Πρόεδρος του κυπριακού παραρτήματος του EMCC ανέλυσε τη δράση του Συμβουλίου στην Κύπρο ενώ η κ. Lise Lewis, Διεθνής Πρόεδρος του EMCC, ανέπτυξε τη σημασία της πιστοποίησης για επαγγελματίες coaches και mentors.

Στη συνέχεια, η κ. Agnieszka Bajer, Ανώτερη Διευθύντρια της PwC, Executive Coach και facilitator του εν λόγω προγράμματος ανέλυσε τις βασικές πτυχές του προγράμματος, επεξηγώντας παράλληλα τη σημαντικότητα της συμβουλευτικής και επαγγελματικής καθοδήγησης για τα στελέχη των επιχειρήσεων. Όπως σημείωσε, «η αναδυόμενη ανάγκη των επιχειρηματικών στελεχών για προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, συχνά απαιτεί σημαντική εξέλιξη και σε προσωπικό επίπεδο. Η εμπιστευτικής φύσεως συνεργασία, μεταξύ ενός εκτελεστικού στελέχους κι ενός executive coach έχει στόχο τη στήριξη των στελεχών για τον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων τους κατά τρόπο που να συμβάλλει και στην υλοποίηση των γενικότερων στρατηγικών επιδιώξεων ενός οργανισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pwc.com.cy/academy-diploma.

Keywords
Τυχαία Θέματα