Δημοσκόπηση: O Σουλτς θα κέρδιζε τη Μέρκελ στις εκλογές

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς θα κέρδιζε την Άγγελα Μέρκελ, αν ο Γερμανός καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF,

έδειξε ότι το 49% των Γερμανών επιθυμεί να γίνει καγκελάριος ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 38% επιθυμεί την επανεκλογή της Μέρκελ.

Αυτό αποτελεί αλλαγή σε σχέση με το τέλος Ιανουαρίου, όταν η ίδια δημοσκόπηση είχε δείξει ότι η Μέρκελ είχε την υποστήριξη του 44% των ψηφοφόρων, έναντι του 40% για τον Σουλτς, επεσήμανε το ZDF.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια άλλη δημοσκόπηση είχε επίσης δείξει ότι ο Σουλτς θα κέρδιζε τη νυν καγκελάριο σε μια άμεση ψηφοφορία.

Εξάλλου, το SPD εμφανίζει ενίσχυση στα ποσοστά του ύψους 6 ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας το 30%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει με το τρέχον κοινοβούλιο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημείωσαν πτώση 2 μονάδων, στο 34%.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχασε μία μονάδα, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση με 10%. ΟΙ Πράσινοι κερδίζουν 9%, ενώ το ακροαριστερό Die Linke 7%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα επιθυμούσε να δει έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD, τους Πράσινους και το Die Linke, ενώ το 44% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα